Stefanović pita EU i Nemačku: Očigledno je da Priština krši sporazume, šta ćete preduzeti?

Autor: Tanjug

Vesti

24.11.2018

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Srbija od velikih sila očekuje da čuje šta će preduzeti povodom poslednjih mera Prištine, koje nisu samo obična igra, već akcija usmerena na opstanak Srba na KiM", izjavio je večeras potpredsednik Vlade i ministar policije Nebojša Stefanović.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Nebojša Stefanović

- Očekujemo šta će preduzeti Nemačka, velike zemlje EU i same EU kod stvari koja je potpuno čista. Niko u svetu ne osporava da Priština brutalno krši sporazume koje je sama potpisala - rekao je Stefanović za TV Prva i dodao da ne postoji dualtitet - "jedna i druga strana", već samo čijenica da Priština krši međunarodno pravo, sporazume koje garantuje UNMIK, EU, međunarodne institucije.

Naveo je da je reč o različitom sprektru stvari koje je Priština prekršila poput ŠP-a i CEFT-a sporazuma kao i da je tu i činjenica da su Srbi na KiM uznemireni, jer ne znaju da li imaju normalan život, bezbednost da li mogu da očekuju nove šok bombe, da će im dizati decu iz kreveta, da li će moći da opstanu.

Upozoravamo da je sve to što radi Priština užasna stvar jer se srpski narod oseća pritisnuto za svoj život i bezbednost, kazao je on.

- Shvatamo da ovo nije samo igra prištinskih institucija koju pokazuju formalno već igra koju vode da bi sprečili da Srbi opstanu na KiM - rekao je Stefanović.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (21)

Loading
sara

24.11.2018 19:14

Da vidimu tu Nemačku.

Juga

24.11.2018 19:16

Da li ce neko iz EU uopste reagovati na sve ovo?

Miki

24.11.2018 19:39

Očekujem da će međunarodna zajednica oštro osuditi torturu albanaca.

Tea

24.11.2018 20:20

Bravo..pravo pitanje...Sta cete uciniti..I ucinite to sto pre