ČISTA IZMIŠLJOTINA! Srbija ne odgovara na provokacije kontramerama, kako su objavili prištinski mediji

Autor: blic.rs

Vesti

24.11.2018

16:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kosovski mediji objavili su danas vest da je Srbija navodno donela odluku kojom zabranjuje da sva roba iz Evrope upućena na kosovsko tržište i suprotno cirkuliše njenim putevima. Međutim, u Vladi Srbije demantuju te navode.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Kosovski privrednici rekli suda je kamionima sa robom namenjenom za kosovsko tržište zabranjeno da uđu iz Hrvatske i Bugarske u Srbiju

Kako navodi izvor “Blica” iz Vlade Srbije, trenutno političari iz Prištine vode “specijalni rat” nakon njihove odluke da povećaju porez na srpske proizvode na 100 odsto.

- Najviše ih frustrira što Srbija nije preduzela kontramere i sada poturaju ovakve priče. Stigle su i poruke sa Zapada da se te mere što pre ukinu i sada pokušavaju da provociraju – navodi naš izvor i dodaje da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić  jasno naveo da neće preduzimati slične mere.

Štampa na albanskom jeziku objavila je danas da je ova odluka navodno stupila na snagu danas u ponoć.

"Kosovski privrednici rekli suda je kamionima sa robom namenjenom za kosovsko tržište zabranjeno da uđu iz Hrvatske i Bugarske u Srbiju. Na granici ove dve države stvorene su dugačke kolone kamiona", pišu albanski mediji.

Foto: Tanjug
Ljajić: Ovde se zna ko je izazvao mere i mi tražimo reakciju da te mere ukinu

Portparol Vlade Kosova Donjeta Gaši nije demantovala ovu informaciju, već je navela da “oni nemaju zvaničnu informaciju da je od strane Srbije zabranjen prolaz robe iz Evrope namenjene za kosovsko tržište”.

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar trgovine Rasim Ljajić  kaže za "Blic" da su ovi natpisi čista izmišljotina.

- Nema govora o bilo kakvoj, ni sličnoj, odluci Vlade Srbije o zabrani prometa robe - izričit je Lajić.

Foto: Tanjug/E. TAHIROVIĆ
Jarinje

Kako on naglašava, radi se o priželjkivanom scenariju onih koji su plasirali ovakvu vest.

- Oni bi hteli da Srbija uđe u spiralu mera i kontramera, pa bi onda postojale dve strane koje jedna drugoj uvode različite barijere i da onda EU veštački raspodeli krivicu i na jedne i na druge. Mi to ne želimo, niti je to Srbiji potrebno. Ovde se zna ko je izazvao mere i mi tražimo reakciju da te mere ukinu. Srbija ne odgovara na provokacije - kaže Ljajić.

On dodaje da bi druga strana htela da Srbija uradi tako nešto.

- A onda bi ispalo da nismo otvorili samo problem sa Kosovom, već sa Evropskom unijom sa kojom imamo 65 odsto trgovinske razmene - ističe Ljajić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (18)

Loading
Maja

24.11.2018 17:10

Ovu glumu puštaju čisto da kao ubede neke svetske države da su one oštećena strana al je pocelo da ne pali kod nikog,samo polako podići ćemo se mi iz pepela i vratiti gde nam je mesto.

sara

24.11.2018 17:13

To su beskrajne laži.

Simon

24.11.2018 17:13

Ovo je veoma smisljeno od strane albanaca samo da okrivili Srbe za nesto sto su oni pocinili.

perica

24.11.2018 17:14

Mi nismo prostaci kao oni, ali ako tako nastave ni to nije isključeno.