OTKRIO DETALJE TUČE - Stefanović: Gašić nema veze sa napadom na Borka!

Autor: Tanjug

Vesti

24.11.2018

13:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović odbacio je danas kao besmislene i neracionalne tvrdnje opozicionog Saveza za Srbiju da su osumnjičeni za napad na Borka Stefanovića u Kruševcu povezani sa šefom BIA Bratislavom Gašićem.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Nebojša Stefanović

- Ne znam kakve veze ti napadači mogu da imaju sa Bratislavom Gašićem. Sva trojica su iz kriminogene sredine. Radi se o M. Ž. (30) D. G. (31) i M. Š. (38) iz Kruševca - rekao je Stefanović.

Ministar je na konferenciji za novinare rekao da se u trenutku napada na Borka Stefanovića, u neposrednoj blizini mesne zajednice u kojoj je planirana tribina Saveza za Srbiju, nalazio policajac koji je takođe zadobio udarce, jer se telom postavio između lidera Levice Srbije i napadača.

Policaja je, prema Stefanovićevim rečima, prepoznao napadače i zahvaljujući njegovom prisustvo MUP je brzo reagovao i uhapasio osumnjičene.

- Kad pogledate to kao činjenicu, zar vam se ne čini potpuno besmislena tvrdnja da je onda to organizvala neka služba ili Bata Gašić. Potpuno neracionalno - rekao je Stefanović.

Foto: twitter.com/LevicaSrbije
Borko Stefanović sav krvav nakon napada

Zbog istrage koja je u toku ministar nije mogao da daje preciznije informacije, ali je rekao da će ona pokazati okolnosti i motive zbog kojih se napad dogodio.

- Ali za razliku od svih kada je Ranko Panić ubijen, jer je drugačije mislio od tadašnje vlasti koju su činili Tadić, Jeremić, Ðilas, šest godina nije ni bilo istrage za ubistvo, niti je koga interesovalo. Mi smo počinioce uhapsili za dva sata. To pokazuje suštinsku razliku između njih i nas - rekao je Stefanović.

On je najoštrije osudio napad na Borka Stefanovića.

 

- Ne želim da umanjim napad na Borka Stefanovića, osuđujem ga najoštrije, ali samo podsećam da to što svakog dana govore u medijima I to što izgovaraju rečenice mržnje samo da bi se dočepali vlasti i fotelje, nije dobro za društvo, pogotovo ne za ljude koji tvrde za sebe da hoće da se bore protiv nasilja u društvu. To je najgore licemerje - rekao je Stefanović.

Ministar je pohvalio kruševačku policiju za brzu reakciju, navodeći i da je osumnjičenima određen pritvor.

 

- Država je uradila svoj posao maksimalno brzo, promptno je reagovala, uhapsila počinioce i poslala poruku da nasilje nije dozovljeno. Očekujem da će tužilaštvo tražiti oštre kazne - rekao je on.

Savez za Srbiju vodi lošu kampanju

Stefanović je kazao i da je problem to što neki ljudi iz političkog spektra iz Saveza za Srbiju pokušavaju da jednom jako lošom kampanjom kapitalizuju svoju političku dobit na osnovu nečega gde je država pokazala da može efikasno da reaguje.

Kada se govori o jeziku mržnje, upravo su oni, dodaje Stefanović, pozivali na silovanje premijerke, govorili da političke protivnike treba streljati, prebijali su novinare.

- Ja sam na to upozoravao, oni su tada ćutali i okretali glavu. Kada je ubijen Ranko Panić niko nije rekao ni reč, a najviše boli što ni danas neće da kažu nijednu reč o tome - rekao je ministar.

Stefanović, koji je i visoki funkcioner SNS, kazao je da SNS ne želi da bude isti kao oni koji pozivaju na mržnju.

 


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (25)

Loading
Sara

24.11.2018 13:28

Naravno da ovo nema veze sa Gasicem.

Marko Lučić

24.11.2018 20:36

@Sara - Sara:Nije ovo prva glupost opozicije.Oni svaki dan izvale nekakvu gluposti.

Marija

24.11.2018 13:33

Krivci ce za to odgovarati jer su oni iza resetaka a Gasic sa to desavanje sigurno nema nikakvih udela.

Olja

24.11.2018 13:35

Napadaci su uhapseni. Drzava ostro osdjuje nasilje.