Šiptari dobili po ušima! Ambasada SAD u Prištini oštro kritikovala uvođenje taksi

Autor: Tanjug

Vesti

23.11.2018

18:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američka ambasada u Prištini oštro je danas kritikovala odluku kosovske vlade da uvede takse od 100 odsto na srpske proizvode.

RepublikaFoto: youtube.com/RadioEvropaLire
Američki ambasador u Prištini: Greg Delavi

U odgovoru za prištinsku Gazetu Ekspres, američka ambasasa u Prištini izrazila je zabrinutost zbog te odluke te pozvala kosovske "lidere da ne doprinose stvaranju tenzija".

- Sjedinjene Države su uznemirene zbog odluke vlade da podigne trgovinske barijere. Kao što smo rekli, ne vidimo kako Kosovo ima koristi od ovih mera - ističe američka ambasada.

- Snažno pozivamo da se ta koncentracija usmeri na ključne interese Kosova - njenu evropsku budućnost i normalizaciju odnosa sa Srbijom - poručeno je iz američke ambasade.

 

 

Dalje, ambasada navodi da takse "bespotrebno skreću pažnju s tih ciljeva, podrivaju međunarodni položaj i negativno utiču na građane". 


- Pozivamo lidere da spuste tenzije, promovišu mir i rade na uspostavljanju zamaha koji će doneti napredak i stabilnost svim građanima - navela je američka ambasada u Prištini. 

Ambasada se osvrnula i na glasanje u Interpolu te navela da "iako razočaravajuće, glasanje u Interpolu podvlači važnost održavanja kontruktivnog međunarodnog angažovanja", prenela je Gazeta Ekspres. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (15)

Loading
Marija

23.11.2018 18:54

Ambasador SAD moze jednim potezom da naredi ukidanje takse na Srpsku robu jer jedino po njihoj naredbi oni rade.

Pravda

23.11.2018 19:01

Medjunarodna zajednica mora ostrije da zapreti Pristini.

Verica

23.11.2018 19:03

Ne verujem im.

Sanja

23.11.2018 19:07

Za razliku od Albanaca koje je zahvatilo neko ludilo ima ljudi koji imaju razuma,oni bi trebalo da poslusaju sve one koji im savetuju da povuku uredbu kojom su podigli taksu na 100%