Vanredno stanje na Kosmetu: Posle spaljivanja naših proizvoda, Šiptari idu po srpskim selima i oduzimaju OVO

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

22.11.2018

11:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik kosovskog premijera Fatmir Ljimaj izjavio je danas da bi kosovska vlada uskoro mogla da uvede recipročne mere Srbiji kada je reč o registarskim tablicama, a u međuvremenu pripadnici Kosovske policije u civilu oduzimaju srpske registarske tablice u selima Ranilug i Veliko Ropotovo.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Foto: Ilustracija

Prema Ljiljaju mera oduzimanja srpskih tablica bi značila da vlasnici vozila sa tim oznakama tokom boravka na teritoriji Kosova imaju privremene tablice.

Upitan da prokomentarise poziv EU Prištini da ukine odluku o povećanju taksi na robu iz centralne Srbije za 100 odsto, Ljimaj kaže da je takav Brisela bio očekivan, prenela RTK.

- Evropska unija mora da shvati da Kosovo više ne može da prihvati pristup kakav Srbija ima prema nama -rekao je Ljimaj.

U međuvremenu, prema nezvaničnim informacijama RTK2 na srpskom jeziku, policajci u civilu su zaustavljali vozila sa tablicama centralne Srbije, vozačima su uručivali saobraćajne kazne i slali ih kod sudije za prekršaje.

Jedan od očevidaca je potvrdio da je policija oduzimala tablice pod izgovorom da kada "ne može RKS u Srbiji, ne mogu ni srpske tablice na Kosovu".

Policija je takođe zaustavljala i vozila sa RKS i KS tablicama, ona su detaljno proveravana, a od vozača su tražili kompletnu opremu od prve pomoći, lanaca, do "obaveznog" posedovanja ćebeta u gepeku automobila.

Prema nezvaničnim informacijama, desetak vozača je upućeno kod sudije za prekršaje.

U selima Ranilug i Veliko Ropotovo žive isključivo Srbi. Nema zvanicnih informacija da li je slična akcija sprovedena i u drugim sredinama na Kosovu.

RTK2 je pokušao da stupi sa nekoliko policijskih službenika i portparola, među kojima je i portparol policije za region Gnjilana Ismet Hašani, međutim svi su bili nedostupni.

Upravljanje vozilima sa srpskim tablicama na Kosovu dogovoreno je dijalogom u Briselu.

Podsetimo stanovnici Kačanika albanske nacionalnosti sinoć su nakon odluke vlade u Prištini da uvede takse od 100 odsto, spaljivali srpske proizvode i snimali ovu sramnu akciju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (24)

Loading
Nickname

22.11.2018 11:59

Bahatost Albanaca dokazuje da su i dalje korov u Evropi.

Jeca87

22.11.2018 12:07

Neko mora ovo sto pre da zaustaviti, jer ako ovako nastave mogu izazvati veliku katastrofu.

selektor

22.11.2018 12:08

Neko od nadležniih iz EU mora stati konačno u kraj ovakvim bezumnim potezima Prištine, ako se želi postići neko konačno rešenje ovog pitanja.

ikap

22.11.2018 12:14

Albanci nastavljaju da se bahate.