Srpska desnica poziva građane: Pomozimo Srbima u Hagu

Autor: Republika

Vesti

21.11.2018

20:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpska desnica pozvala je građane Srbije ali i Srbe širom sveta da finansijski pomognu haške optuženike koji se nalaze u pritvoru tog kazamata.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Lider Srpske desnice Miša Vacić

- Godinama su bili proganjani, gonjeni i ponižavani, a porodice im diskriminisane. Mnogi naši su tamo i trovani, ubijani. Umesto da ih slavimo, dosmanlijska vlast je velikane predstavljala kao omču oko vrata državi, isporučivala ih je bez trunke poštovanja i u kabinetima, uz šampanjac, proslavljala njihova ubistva ili sramne presude protiv onih čiji je jedini greh što su branili Srbiju i narod - navodi se u saopštenju Srpske desnice i dodaje:

- U haškom kazamatu, završio je i Ratko Mladić, jedan od najvećih nacionalnih junaka Srbije u dvadesetom veku i veličina koje se srpski narod nikada neće odreći. Zahvaljući plemenitoj ideji Srpske desnice, na čelu sa predsednikom Mišom Vacićem, imate priliku da na delu, a ne na rečima i lajkovima dokažete da ne zaboravljate njegovu žrtvu i značaj!  Naime, iako je Mladić dugo odbijao mogućnost da se skupljaju donacije za njegove troškove kantine tokom boravka (nadamo se ne još dugo) u Hagu, insistirajući, plemenit kakav jeste, da se donira za crkvu, narodne kuhinje ili Kosmet, na kraju je našao kompromisno rešenje u razgovoru sa Mišom Vacićem: Može, ali da se uplaćeno podeli sa svim Srbima koji su još uvek tamo nepravedno zatočeni! - ističe se u saopštenju.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Pomozimo generalu: Ratko Mladić

Srpska desnica otvorila je namenski račun za ovu svrhu, a sredstva će biti automatski prebačena za naše junake u Hagu.

- Nemojte da se brukamo, nemojte da oni koji su bili spremni da ginu za nas, sada ostanu sami! Solidarnost Srbi! - poručuju iz Srpske desnice i šalju uputstvo kako da se uplati novac generalu Ratku Mladiću.

RepublikaFoto: Promo foto

Na slici je uputstvo za direktno uplaćivanje sredstava na račun Ratka Mladića u Hagu.

- Direktno da izvrši uplatu može samo onaj ko sam poseduje devizni račun. Ukoliko ne posedujete svoj devizni račun, uplatu možete izvršiti na račun Srpske desnice, sa kog će direktno biti prosleđeno generalu Mladiću na njegov račun u Hagu. Račun Srpske desnice za podršku Mladiću i Srbima u Hagu je: 0070800048573; IBAN RS35205007080004857397 - poručuju iz Srpske desnice.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading