Brisel se konačno oglasio! Mogerinijeva: Priština odmah da ukine odluku o taksama

Autor: Tanjug

Vesti

21.11.2018

18:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šefica EU diplomatije Federika Mogerini zatražila je od Prištine da odmah ukine odluku o povećanju poreza na robu iz Srbije, te ukazala da je ta mera kako povreda CEFTA, tako i Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju EU i Kosova.

RepublikaFoto: Tanjug
Federika Mogerini

- Vlada Kosova mora odmah da ukine ove odluke - poručila je Mogerini. 

U pitanju je "jasna povreda Centralnoevropskog sporazuma o slobodnoj trgovini (CEFTA) i duha Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju između Evropske unije i Kosova", poručila je Visoka predstavnica EU povodom odluke Vlade Kosova o oporezivanju robe iz Srbije i BiH. 

- To dodatno pogoršava situaciju nakon početnog nametanja povećanja poreza od 10 odsto prošle sedmice. Vlada Kosova mora odmah da ukine ove odluke - zaključila je Mogerini. 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (10)

Loading
Max

21.11.2018 18:50

Bravo! Hvala na podršci. Priština mora prestati sa suludim potezima. Mir treba da bude prioritet i dijalog mora da ide tim putem.

Mrrrr

21.11.2018 18:57

Konacno da se i Evropa uključi u resavanje ovog problema.Valjda su i oni uvideli kakvi se merama služi Priština.

Daca

21.11.2018 19:04

EU je reagovala jer se krse medjunarodni zakoni sto je i normalo i treba da kazne Albance maksimalno zbog ovakve gluposti.

Branko

21.11.2018 19:46

Dobro su se setili da odreaguju.