Ðurić: Dobar preduslov da rešimo problem jer bez dogovora sa Srbijom nema rešenja

Autor: Tanjug

Vesti

20.11.2018

12:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić čestitao je danas ostrvskim državama Kiribati i Vanuatu članstvo u Interpolu, a Prištini poručio da odbijanje zahteva za članstvo u toj međunarodnoj organizaciji jasno pokazuje da bez dogovora sa Srbijom nije moguće bilo šta postići.

RepublikaFoto: Tanjug
Marko Đurić: Narod na Kosovu i metohiji je radostan zbog pobede prava i pravde u Interpolu

Ðurić je novinarima u Beogradu rekao da je srpski narod na Kosovu i Metohiji radostan i zahvalan zbog pobede prava i pravde u Interpolu.

- Srbi na KiM možda bolje od drugih razumeju kolika je opasnost pretila od pokušaja Prištine da uđe u Interpol i od činjenice da nema nikakve sumnje da bi to članstvo bilo zloupotrebljavano za dalji progon Srba na KiM, za dalja hapšenja, zastrašivanja i sve ono što nema nikakve veze sa policijskim poslom, a itekako ima veze sa politikom - rekao je Ðurić.


- Zato je većina sveta, zahvaljujući ogromnom trudu predsednika Aleksandra Vučića, ministra Ivice Dačića, premijerke Ane Brnabić i svih drugih koji su bili uključeni u to pitanje, ostvarila fantastičan rezultat - rekao je Ðurić.

Upitan da li je očekivao ovakav ishod, Ðurić je rekao da je video žestoku, iskrenu i pravu borbu naših predstavnika i do poslednjeg trenutka neizvestan napor zato što je sila koja je bila protiv nas "ne višestruko nego stostruko jača".
Foto: MUP Srbije
Generalna skupština Interpola

- Novac, moć, uticaj koji imaju države koje su podržale jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova i podržale pokušaj Prištine da uđe u Interpol, ne mogu da se porede sa onim što imamo mi, ali ipak završilo se tako što su osobe koje su ušle u salu Generalne skupštine Interpola, u onim blistavim sjajnim uniformama, ipak izašle nešto drugačijeg raspoloženja i stava, sa mogućnošću da im neko opravdano postavi pitanje šta vi to nosite na sebi i kako se predstavljate - rekao je Ðurić. 

On je ponovio da je pobedilo pravo i pravda i da je odbijanje ulaska Kosova u Interpol velika stvar za Srbiju

- Ovo stvara dobre preduslove da razgovaramo o tome kako da se problem reši, a ne da se rešenje nameće jednostrano iza leđa, ispod stola - dodao je Ðurić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (14)

Loading
Mihajlo

20.11.2018 12:47

Ovo je mozda bio najbolji dokaz da Albanci iz Pristine treba da se dozovu pameti i da krenu da saradjuju sa Srbijom.

dasa

20.11.2018 12:59

Obrukali se a Dacic je hteo da ih zastiti i predlagao da se e kandiduju.

Igor

20.11.2018 13:24

Pobeda Srbije, shvatile su zemlje clanice Interpola da netreba da glasaju i da podrzavaju KiM.

Kaskai

20.11.2018 13:57

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić čestitao je danas ostrvskim državama Kiribati i Vanuatu članstvo u Interpolu