POČELE TRKE TENKOVA: Šojgu jeo ćevape i progovorio srpski!

Autor: Tanjug

Vesti

30.07.2017

07:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Međunarodno takmičenje u tenkovskom bijatlonu započelo je na poligonu Alabino nadomak Moskve kao deo Međunarodnih vojnih igara 2017, na kojima učestvuje i Srbija.

RepublikaFoto: Tanjug/MOS
Pripadnici Vojske Srbije koji učestvuju u Međunarodnim vojnim igrama 2017.

Još na samom početku, dok naša posada i nije izašla na borilišta, ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu obišao je štand Vojske Srbije, na kojem su srpski vojni kuvari predstavili našu nacionalnu kuhinju.

Šojgua su dočekali ambasador Srbije u Rusiji Slavenko Terzić i vojni ataše pukovnik Budimir Gajić, kao i pripadnici Vojske Srbije, prenosi Sputnjik.

NAJLEPŠE UZ BRAĆU GURMANE

Šojgu je obišao i "poljske kuhinje" drugih zemalja-učesnica, ali se gotovo najduže zadržao u razgovoru sa srpskim vojnicima.

Na trpezi su bile punjene paprike, bela čorba, salate, razni mezetluci, bureci, mesa sa roštilja, štrudle, slavski kolač i drugi gurmanluci.

Ruski ministar se odlučio za srpsku pršutu, ražnjiće i ćevape, ali nije hteo da proba šljivovicu, jer, kako je rekao, više voli dunjevaču i pelinkovac.

Medu okupljenima su bili i studenti ruske Vojne akademije, koji uče srpski jezik i koji tokom Igara kao prevodioci pomažu srpskoj delegaciji, pa je Šojgu i njih "preslišao“.

- Kako se na srpskom kaže "arbuz"? - pitao je u šali ministar jednu od studentkinja, ali ju je naš ambasador preduhitrio i rekao "lubenica".

NARUDŽBINA IZ VIP ŠATORA

Šojgu je na kraju našoj ekipi zahvalio na srpskom jeziku: "Hvala lepo!“

Pošto je obišao sve ekipe, ruski ministar se sa delegacijom povukao u jedan od VIP šatora, ali je ubrzo posle toga našim kuvarima stigla porudžbina da se Šojguu spreme ćevapi. "Razumem! I, rečeno - izvršeno!" - ćevapi su u rekordnom roku bili ispečeni i posluženi, navodi Sputnjik.

Tenkovski bijatlon će trajati do 12. avgusta.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading