Vučić o našem trijumfu u Interpolu: Velike sile su se namerile na malu Srbiju, ali mi smo pobedili

Autor: Republika

Vesti

20.11.2018

09:55 >> 10:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se javnosti nakon što Kosovo nije uspelo da obezbedi članstvo u Interpolu, a veliki uspeh srpske delegacije komentariše i ministar spoljnih poslova, Ivica Dačić.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Aleksandar Vučić

- Želim da se obratim Albancima i da im kažem da ne doživljavaju ovo kao debakl. Takođe, molim da ukinu poreze. Politika mira i razgovora je politika Srbije - dodao je Vučić.

- Da mahnem našoj delegaciji u Dubaiju, ako nas sada gledaju. Čestitam Ivici Dačiću, čestitam Aleksandru Vulinu, premijerki Ani Brnabić i čestitam srpskom narodu. Ovo je mala pobeda za nas, a velike sile su se namerile na nas. Previše sam radostan pa ne mogu da kažem sve onako kako sam hteo. Hvala onima koji su nas podržavali, ali posebno hvala onima koji su nas kudili - rekao je Vučić.

- Prijateljstvo i podršku onih zemalja koje su nam pomogle nikada nećemo zaboraviti. Samo jedna zemlja za koju smo se nadali da će biti uzdržana je glasala za prijem Kosova. Biću iskren, to je Paragvaj. Očekivali smo da budu uzdržani, ali je Paragvaj, nažalost, glasao protiv nas - bio je konkretan Aleksandar Vučić.

 

 

- Ovo je veliki uspeh jedne male zemlje koja mora da iskoristi ovu priliku, ali ne sme ni da nipodaštava ni Prištinu ni sve one koji su vršili uticaj na glasanje - rekao je Vučić

- Hoću da se zahvalim svim zemljama koje su glasale protiv ulaska Kosova u Interpol. Hoću naročito da se zahvalim onima koji su bili pod velikim pritiskom - istakao je predsednik Srbije.

Od 164 zemlje čiji su predstavnici bili proisutni na glasanju, protiv je glasala 51 država, uzdržano je bilo 16

Ovo je velika diplomatska pobeda Srbije i uprkos svim pritiscima koji su vršeni na članice Interpola da glasaju za prijem Kosova, taj predlog nije prošao.

To je samo pokazatelj da Srbija ima veliku podršku brojnih zemalja u realizaciji svoje politike.

Evo šta predsednik Srbije kaže o pobedi Srbije...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (39)

Loading
Rile

20.11.2018 10:14

Srbija je jos jednom pokazala koliko je jaka. Svaka cast i predsedniku i ministrima i svima koji su se borili da sprece ulazak Kosova u Interpol. Ovo predstavlja veliku pobedu.

Lidija

20.11.2018 10:15

Mi smo pobednici!

Natasa

20.11.2018 10:18

Bravo! Ovo je velika pobeda Srbije i veliki dan za sve nas. Ima nade!

Bozo

20.11.2018 10:19

Srbija je mala.ali njeni rezultati su veliki.