Vučić o skandalu u Parizu: Bilo je teško, ali ponašam se odgovorno

Autor: Tanjug

Vesti

19.11.2018

22:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da mu je u Parizu, tokom obeležavanja 100. godišnjice od primirja u Prvom svetskom ratu, bilo teško, ali da se suzdržao, jer je na njemu da se ponaša odgovorno i ozbiljno, u interesu Srbije.

RepublikaFoto: Tanjug
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić

- Suviše je važna Francuska da bih se igrao sa budućnošću Srbije -  dodao je on. 

- Tako moraju da se ponašaju odgovorni ljudi. A, onaj ko misli da je trebalo nekoga da opsujem, izudaram… nemojte da se bavite ovakvim poslom - rekao je Vučić gostujući na TV Hepi.

Vučić je istakao da je njegov posao da razmišlja kako će i da li će “Vansi” da obavi sve ugovora, kao će francuske kompanije da rade, da li će “Mišlen” da isplaćuje plate na vreme.

 

 

- Da uradim nešto što će da dovede do odliva francuskih investitora odavde - neću i moje da se ponasam odgovorno. A, kako mi je bilo i kako sam se osećao… Bilo mi je teško, ali šta da radite - rekao je Vučić.

On je naveo da je to za nas bilo obeležavanje 100 godina od velike pobede u Velikom ratu.

Podsetio je da je preneo i šta se desilo između Putina i Tačija pred njim, a da su se njih dvojica posle videli tamo gde on nije želeo da ode.

O Rusiji

Na navode u medijima da je Moskva "lupila diplomatski šamar" Beogradu, Vučić je rekao da to ne želi da komentariše, a da je Rusija iskreni prijatelj i podržava Srbiju.

- Da nam nije bilo Putina, 2015. godine, danas bismo nosili žig na čelu naroda, da nije stavio veto na rezoluciju u UN. Nikad mu to neću zaboraviti i veliko mu hvala - poručio je Vučić.

Rusija je, naveo je, uvek bila i biće uz Srbiju, ali da ne moraju uvek da budu oduševljeni nekim našim potezima, kao ni mi njihovim.

- Rusija nam je prijatelj, ne zbog književnosti, slikara ili vajara, već zato što što imamo dobre i računamo na još bolje političke i ekonomske odnose i nikome zbog toga neću da se izvinjavam - ukazao je.

Poručio je, ipak, da mi imamo svoju zemlju i da ne treba da račnamo da će bilo ko drugi da štiti i bori se za Srbiju onoliko koliko je to naša obaveza.

On je naveo da ruski predsednik dolazi u Srbiju odmah iza 15. januara, te da veruje da će najmanje 10 sporazuma biti potpisano, na kojima se radi.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading