Bruka i sramota: Ovako je Čkaljin sin udario na Srbe!

Autor:

Vesti

20.11.2018

04:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čedomir Petrović, sin glumačke legende Miodraga Petrovića Čkalje, obrušio se najgorim uvredama na svoj narod. On je na privatnoj bosanskoj FaceTV poručio da su Srbi počinili genocid u Srebrenici, te da ne pripada narodu koji je ubijao u Vukovaru.

RepublikaFoto: youtube.com/Nixa Zizu
Čkalja

- Dodika je izabrao narod koji zna kakve nevolje može doneti. Znam što je radio deo mog naroda i osećao sam potrebu da se distanciram od toga.

Da objasnim ljudima da ja nisam ubijao u Srebrenici i Vukovaru. Ja ne pripadam takvom narodu. Sa ovog mesta izjavljujem saučešće jednom od najlepših gradova, Vukovaru. Ja se sećam ovoga, jer to je ono što udara u glavu i ostaje kao pečat. Kao rana koja stalno boli - počeo sramni govor Petrović, koji je i sam glumac, ali ne baš preterano uspešan, i preporučio da uđemo što pre u NATO.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Ana Brnabić

NAPAD NA PREMIJERKU

Genocid u Srebrenici je nešto što se ne negira, nastavio je potom Petrović, komentarišući intervju premijerke Ane Brnabić koji je dala za Dojče Vele, a u kojem tvrdi da se tu dogodio strašan zločin, ali da nema ni govora o genocidu.

Radun: Naši intelektualci kad odu u Sarajevo ili Zagreb imaju potrebu da pljuju po svojoj zemlji. Nije mu prvi put

- Nije se raspitala s kim razgovara. Ona nije političar, nego stručnjak svoje struke. Genocid je nešto što se ne negira. Je li trebalo da pobiju sve muslimane da ona kaže da se desio genocid? Osam i po hiljada muškaraca govori o tome da se znalo što se radi. To je genocid. Ono što je Mladić rekao uživo na televiziji je kontinuitet vlasti. To javljanje je strašno i ne dešava se slučajno. Zločinci se vraćaju da predaju kako se ubija. Tako je godinama. Vulin, Dačić i svi čekaju da Vučić posrne, da svi skoče na njega da ga sruše. To je taj kontinuitet - naglasio je Petrović.

Prema njegovim rečima, Srbi moraju da priznaju sve zločine koje su počinili.

Marić: Mora da se Čkalja nešto šalio, a da je to njegov mali pogrešno shvatio

- Sigurno da zločinaca ima i među Hrvatima i Bošnjacima, ali nas je najviše. Mi smo prvi počeli. Hajde da se uhvatimo za ruke, Vučić sa svima, da se vratimo na Kosovsku bitku, od koje kreće sve zlo - poručio je Petrović.

ČUDNO SLAGANJE

Analitičar Branko Radun za Srpski telegraf kaže da nije prvi put da Čkaljin sin daje antisrpske izjave.

- Naši intelektualci kad odu u Sarajevo ili Zagreb imaju potrebu da se dodvoravaju njihovom javnom mnjenju, da im podilaze, i to rade na neki najgori mogući način tako što pljuju po svojoj zemlji. Odjednom se slažu oko srpske krivice u ratovima devedesetih, glume kosmopolitizam, ali na jedan veoma loš način - smatra Radun.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Aleksandar Vučić

Nek me Vučić ovlasti da ja priznam Kosovo

Upitan je šta Srbija treba da uradi u situaciji sa Kosovom, Petrović je bio kategoričan.

- Srbija treba da prizna Kosovo. Mali smo mi, nećemo dalje ići. Brnabićeva je izjavom unazadila Srbiju, mnoga pitanja zbog toga neće biti otvorena. Ne priznaju Kosovo jer se plaše gubitka vlasti, položaja. Hteli bi da se na Kosovu vlada onako kako oni u Beogradu hoće. Ako Vučić ne može da prizna Kosovo, neka ovlasti mene. Potpisaću priznanje. To je ono što donosi dobro našem narodu - kazao je Petrović.

Kako je istakao, da bismo ušli u EU, prvo moramo da uđemo u NATO.

- NATO je Srbiji važan kad su elementarne nepogode u pitanju. A puno ih je. Kultura je vrlo važna, obična kultura ponašanja, ali mi je nemamo - zaključio je Petrović.

Novinar Milomir Marić dodaje da su izjave Petrovića toliko neosnovane da je suludo komentarisati ih na ozbiljan način.

- Mora da se Čkalja nešto šalio, a da je to njegov mali pogrešno shvatio - ocenjuje Marić.

S druge strane, srpski akademik Matija Bećković, povodom izjave Petrovića da Srbija treba da uđe u NATO, u svom maniru poručuje:

- Vidi se da Čkaljinog sina nije strah NATO pakta.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
robin

20.11.2018 07:26

Ne vidim nista skandalozno.Rekao je ono sto vecina misli i zna.Ne vidim da je nesto rekao protiv srpskog naroda?!Naravno da ce Kosovo biti priznato i naravno da ce Srbija uci u NATO.To je osnovni zadatak,koji Vucic treba da sprovede u delo!

Odgovori 3 11
Vasic

20.11.2018 13:18

@robin - робин,стави наочаре ако не видиш,како знаш да већина зна,баба Ванга.....