Lazanski upozorava: Primiće Kosovo u Interpol, treba da odgovorimo recipročnim merama

Autor: srbijadanas.com, Republika

Vesti

19.11.2018

17:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Srbija Interpolu treba da uvede recipročne mere i da se prema njima ponaša na isti način kao i oni prema nama", tvrdi Miroslav Lazanski, vojni komentator i novinar, povodom sramne današnje odluke te međunarodne organizacije da odbaci zahtev Srbije.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ
Miroslav Lazanski

Kako kaže, odluka Interpola jasno i nedvosmisleno predstavlja debelu nameru ove organizacije da sutra prime u članstvo lažnu državu Kosovu.

- To je definitivna potrvda politizacije Interpola. Dakle, Interpol nije ono što je bio i mi treba da se ponašamo u skladu sa tim. Ako Kosovo bude primljeno u sastav Interpola, Srbija treba da sve osobe, odnosno lica, koje bi tzv. Kosovo moglo da stavi na Interpolovu poternicu, upozori da ne izlaze iz zemlje - ocenjuje Lazanski za Srbiju Danas i dodaje da Srbija ne mora da poštuje stavove Interpola kada oni već ne poštuju stavove naše zemlje.

- Mi smo videli šta je Interpol kada je Srbija stavila određene ličnosti, odnosno zlikovce iz Prištine na svoju poternicu, pa su se oni zatekli u zemljama Evropske unije. Ta Interpolovoa lista praktično nije značila ništa, jer su ti zlikovci bili privedeni i posle nekoliko dana pušteni - kaže Lazanski.

Prema njegovim rečima, odbacivanje srpskog zahteva je dokaz da je Interpol organizacija direktno politizovana od službi centara koje ne misle Srbiji dobro.

- Ovo je samo jedna pouka šta znače obećanja i dogovori sa zapadnim centrima moći. Ponašaćemo se u skladu sa našim interesima, jer Srbija može da zaledi svaku saradnju sa Interpolom. Prijem Kosova u Interpol neće biti poraz Srbije, već poraz Interpola - zaključuje Lazanski.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading