Palma posle posete zemlji faraona: Egipat neće podržati Kosovo u Interpolu

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

19.11.2018

13:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković ocenio je da je petodnevna poseta srpske delegacije Egiptu donela višestruku korist našoj državi, te naveo da su od domaćina dobili obećanje da neće podržati takozvano Kosovo na Skupštini Interpola.

RepublikaFoto: Promo foto
Dragan Marković Palma

- Takođe, guverner Crvenog mora, general Ahmet Abdalah i visoki egipatski funkcioneri su nam rekli da ne postoji nijedan dokument i nijedan potpis koji dokazuje da je Egipat priznao takozvano nezavisno Kosovo - rekao je Marković, podsetivši da su put za uspešnu saradnju s Egiptom omogućili svojim aktivnostima i posetama predsednik Aleksandar Vučić i šef srpske diplomatije Ivica Dačić. 

On je rekao da je osnovan Poslovni savet Srbije i Egipta koji će okupiti veliki broj privednika iz obe države, a cilj je povećanje trgovinske razmene između dve zemlje, otvaranje novih privrednih kapaciteta i novih radnih mesta i u Srbiji i u Egiptu. 

- Predloženo je i organizovanje poslovnih sajmova Srbije u Egiptu i Egipta u Srbiji. Grad Jagodina dobio je pet hektara zemlje na obali Crvenog mora u gradu Marsa Alamu, a zauzvrat Jagodina svom pobratimskom egipatskom gradu daje pet hektara zemlje u jagodinskoj industrijskoj zoni za egipatske investitore da otvore fabrike, čime je Jagodina, pored Egejskog, izašla i na nama najbliže tropsko more, Crveno more - izjavio je Marković.

RepublikaFoto: facebook.com/ Dragan Marković Palma

Marković je rekao i da su on i njegov domaćin, guverner regije Crveno more Ahmet Abdalah, zaključili da su zajednički vratili Egipat i Srbiju u vreme najvećeg prijateljstva, koje je bilo za vreme Tita i Nasera.

Inače, političko-privrednim sastancima, kao deo delegacije iz Srbije, prisustvovao je i ambasador Srbije u Egiptu Jugoslav Vukadinović, a naša delegacija imala je više sastanaka i obišla je dva beduinska pustinjska sela. 

Marković je izabran za predsednika Poslovnog saveta Srbije i Egipta, a za njegove zamenike izabrani su vlasnik kompanije FEMAN iz Jagodine Miodrag Nikolić i vlasnik kompanije JELA iz Jagodine Miroljub Radovanović. 

Poslovni savet Srbije i Egipta je nevladina organizacija, odnosno asocijacija biznismena. 

Naša delegacija posetu Egiptu završila je razgovorom sa ministrom za vode, Egipta Muhamedom Ala Atihom.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading