AKADEMIK, A KUBURI S PADEŽI! Ovo sad definitivno više nije ni smešno!

Autor: R. S. - E. S. T.

Vesti

18.06.2024

22:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bogoljub Karić promovisan u akademika Srpske kraljevske akademije inovacionih nauka, organizacije za koju retko ko da je čuo

AKADEMIK, A KUBURI S PADEŽI! Ovo sad definitivno više nije ni smešno!

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll, Promo

Uz sve što Bogoljub Karić navodi ili može da navede u biografiji - biznismen, šurovao s vlastima, optužnica za teške pronevere, beg u inostranstvo, povratak u zemlju sad može da pridoda i titulu akademika, kojom ga je zakitila organizacija za koju retko ko da je čuo - Srpska kraljevska akademija inovacionih nauka (SKAIN).

Karić je, naime, 6. juna promovisan u zvanje akademika SKAIN. Tada je, uz sve ostale hvalospeve, predstavljen i kao porodičan čovek, vizionar, filantrop i, pazi sad, arhitekta novog svetskog ekonomskog poretka. I sve je to super (čak i da je tako), ali niko nije uzeo u obzir da im novi akademik, između ostalog, muči muku s padežima, po čemu je i ostao upamćen u narodu.

Beg u inostranstvo i povratak u zemlju

Početkom 2016. zastareo je postupak koji je vođen pred Višim sudom u Beogradu po optužnici iz 2010, kojom se Kariću i još 14 osoba na teret stavljalo da su nezakonito izvlačili novac iz "Mobtela" od 1998. do 2005. Ta optužnica do zastarevanja nije ni odbačena ni prihvaćena. Nedugo zatim je Tužilaštvo za organizovani kriminal saopštilo da je usled nedostatka dokaza obustavilo dve istrage protiv članova porodice Karić i njihovih saradnika zbog sumnje da su počinili zloupotrebe prilikom privatizacije "Mobtela".

Odmah je i ukinuta poternica za Karićem, pa se prvi čovek ove dinastije vratio u zemlju posle nekoliko godina bekstva.

Akademik s tri ili četiri padeža je novu titulu primio u restoranu u vlasništvu svoje porodice, a u promo-tekstovima koji su pratili ovo imenovanje akcenat se stavlja na humanitarni rad, inovacije u oblasti telekomunikacija i slične stvari...

- Bogoljub Karić je tokom karijere ostvario mnogobrojne uspehe koji su značajno uticali na ekonomski i tehnološki razvoj Srbije i regiona, ali i sovjetske Rusije, kao i Narodne Republike Kine. Kao osnivač i lider kompanije koja je donela inovacije u oblasti telekomunikacija, Karić je postavio temelje moderne komunikacione infrastrukture u Srbiji. Njegova vizija o svetu u kojem su tehnologija i inovacije dostupni svima, promenila je živote miliona ljudi - navodi se u promo-tekstu.

Postavio zastavu lažne države Kosovo ispod svog tržnog centra

Karić je u Minsku, glavnom gradu Belorusije, imao tržni centar "Dana", koji je izgradio na 200.000 kvadratnih metara i koji je jedan od najvećih u toj zemlji. Ipak, kao su pisali mediji, pa i Srpski telegraf, kada je na ulazu u šoping-mol postavio zastave nekoliko država, među njima se našla i zastava lažne države Kosovo.

Na pitanja koja smo mu tada poslali stiglo je nemušto objašnjenje da su to bile zastave učesnika nekog takmičenja, koje se održavalo u Minsku, pa se, eto, skandal tako dogodio.

O borbi s nominativom, genitivom, dativom, akuzativom i tako dalje ni reč.

Dobro, ako ćemo pravo, nisu padeži jedina Karićeva muka/bruka koju su ismevali Srbi. Pre nekoliko godina je šokirao region jer je predao zahtev za promenu godine rođenja, da mu se upiše da je 20 godina mlađi, jer njegovi krvni sudovi dokazuju da je sposoban da živi kao daleko mlađi čovek. Tražio je da mu se u dokumentima navede da je rođen 1974, a ne 1954. Mediji su preneli i da se kupao u ledenoj vodi, pa onda skakao u sneg, urličući kao medved, što je delio na svoj Fejsbuk profil, a poznato je i njegovo mahanje zelenom salatom u predizbornoj kampanji kad se igrao političara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading