"Potezanje dugih cevi i upotreba suzavca protiv dece Kurtijeva poruka mira"! Oglasio se Petković posle iživljavanja kosovske policije nad dvojicom srpskih mladića u Leposaviću!

Autor:

Vesti

15.06.2024

20:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema rečima Petkovića, ovaj strašni događaj u Leposaviću nije incident, već predominantna politika, i nije prekomerna upotreba sile, već svakodnevna matrica policijskog postupanje na severu Kosova i Metohije.

"Potezanje dugih cevi i upotreba suzavca protiv dece Kurtijeva poruka mira"! Oglasio se Petković posle iživljavanja kosovske policije nad dvojicom srpskih mladića  u Leposaviću!

Foto: Tanjug

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković ocenio je danas da je "iživljavanje Kurtijevih specijalaca nad srpskom omladinom" u Leposaviću još jedna potvrda da operacije Prištine na severu Kosova i Metohije nemaju za cilj uspostavljanje reda i mira ili vladavine zakona, već da je cilj samo jedan – teror bez uzdržavanja i granica, kako bi se Srbi primorali da napuste svoja ognjišta.

- Ničim izazvano nasilje specijalne policije nad srpskom omladinom je zastrašujući simptom ideološke ostrašćenosti i šovinističke prirode režima u Prištini, i ilustracija same suštine Kurtijeve politike mržnje i nasilja - rekao je Petar Petković povodom privođenja dvojice srpskih maloletnika u Leposaviću uz upotrebu sile i suzavca.

Prema rečima Petkovića, ovaj strašni događaj u Leposaviću nije incident, već predominantna politika, i nije prekomerna upotreba sile, već svakodnevna matrica policijskog postupanje na severu Kosova i Metohije.

Potezanje dugih cevi i upotreba suzavca protiv dece je Kurtijeva poruka mira i demokratije, ili je tako očigledno čitaju oni koji za ovakvo postupanje Prištinu žele da nagrade članstvom u međunarodnim organizacijama, navodi se, saopštila je Kancelarija za KiM.

- Krajnje je vrema da se pogleda istini u oči i prizna da je svaka podrška Kurtijevim šovinističkim akcijama saučesništvo u stvaranju tamnog vilajeta u srcu Evrope, gde je svaka logika poništena i svaka pozitivna vrednost prerasla u sopstvenu suprotnost - ističe Petković.

- Beograd još jednom najozbiljnije i sa velikom zabrinutošću apeluje na odgovorne činioce u međunarodnoj zajednici da spreče Kurtija u kampanji mržnje i nasilje protiv srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, jer bez toga su stabilnost i mir u regionu zapadnog Balkana na ivici provalije - poručio je Petković.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (42)

Loading
Olja

15.06.2024 21:13

Sramota više dokle seže Kurtijeva mržnja prema srbima i kako se sve iživljava nad srpskim narodom.

Zoki

15.06.2024 21:14

Kurtijev teror nad Srbima na KiM neko konačno mora sankcionisati.

Lidija

15.06.2024 21:15

Kurti nikada nije bio za mirno rešavanje problema.

Mira

15.06.2024 21:16

Kurtijeva parola je jasna. Želi haos i nemire.