"TEŠKA IZBORNA KRAĐA" - OSAM LISTIĆA! SNS Vračar o debaklu opozicije: BILO BI SMEŠNO DA NIJE TUŽNO

Autor:

Vesti

11.06.2024

10:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Opštinski odbor SNS Vračar izdao je saopštenje povodom tvrdnji pojedinih opozicionih stranaka da je 2. juna na Vračaru bilo izborne krađe.

"TEŠKA IZBORNA KRAĐA" - OSAM LISTIĆA! SNS Vračar o debaklu opozicije: BILO BI SMEŠNO DA NIJE TUŽNO

Foto: Facebook

Saopštenje OO SNS Vračar prenosimo u celosti:

"Osam dana posle održanih izbora na Vračaru, na koje opozicija nije imala nijednu primedbu i na kojima je potpisala sve zapisnike sa biračkih mesta, kada je postalo jasno da će ostati opozicija još četiri godine setili su se da se žale na izbornu krađu!? Kako drugačije da objasne svojim biračima da su ponovo izgubili? Od 29.500 birača na Vračaru koji su izašli na izbore 2. juna opoziciona koalicija sada tvrdi da je počinjena ”teška izborna krađa” sa OSAM glasačkih listića! Bilo bi smešno da nije tužno.

Zato da se podsetimo činjenica. Posle izbora koji su održani drugog juna na Vračaru opozicija nije imala nijednu primedbu a njihovi predstavnici su potpisali sve zapisnike o radu biračkih odbora. Nedelju dana kasnije kada su shvatili da ne mogu da formiraju vlast tražili su da pregledaju birački materijal na 21 od 63 izborna mesta na kojima je glasalo skoro deset hiljada birača a potom se oglasili saopštenjem da su pronašli osam glasačkih listića!? Inače na dva biračka mesta na kojima su tvrdili da je nađeno osam listića predsednika i zamenika predsednika biračkog odbora upravo je imenovala ova opoziciona koalicija. Naravno, i oni su potpisali zapisnike.

Sve što je izrekla ova koalicija o osam glasačkih listića čista je laž. Posle pregleda izbornog materijala na trećini biračkih mesta na Vračaru i oni su morali da potvrde da se broj listića sa stanjem u zapisniku slaže u glas. Ali šta drugo da kaže opoziciona izborna lista koja među kandidatima za odbornike ima DEVET FANTOMA odnosno osobe koje nemaju pravo glasa na Vračaru. Da se neko žalio sudu, a dobro se sećamo kako su nas molili da se ne žalimo, njihova lista ne bi ni učestvovala na izborima jer je bila protivzakonita. I sada oni koji imaju nezakonitu listu sa devet fantoma nas optužuju za osam listića!? Da ne govorimo o tome da je osoba koja danas objavljuuje laži o ”izbornoj krađi” Branimir Kuzmanović, bivši predsednik opštine, osuđen je od strane Agencije za borbu protiv korupcije jer je svojoj majci dodelio pare iz opštinskog budžeta! Naši odbornici tražiće od izborne komisije da ne dodeli mandate ovih fantomima sa opozicione liste jer o budućnosti naše opštine ne treba da odlučuju opozicioni fantomi.

Izbori na Vračaru održani su u demokratskoj atmosferi i niko nije imao nijednu primedbu. Opozicija je potpisala sve zapisnike. Naša, Srpska napredna stranka, je već izborne noći saopštila da imamo većinu od 34 odbornika sa kojom ćemo da formiramo novu opštinsku vlast. Prazne priče opozicije da imaju 27 odbornika a misle da je trebalo da imaju 28 odbornika samo su alibi za njihove birače jer većinu čini 32 odbornika od 63 koliko broji skupština gradske opštine Vračar. I 27, i 28 su daleko od 32 tako da zaista ih pozivamo da prestanu da zamajavaju javnost da pričama o osam listića.

Srpska napredna stranka će po proglašenju konačnih rezultata formirati vlast na Vračaru. Pre nego što to učinimo pozvaćemo na razgovor sve opozicione stranke i ponuditi im saradnju. Mi verujemo da ne treba da delimo oko lokalnih tema. Ko želi dobro Vračaru prihvatiće da bude deo vlasti.

Vračar je poslao poruku tolerancije glasanjem za SVE liste koje su se kandidovale. Vračar je pokazao da je jedinstven i da u njemu ima mesta za svakog ko želi i ume da radi u interesu njegovih građana. Ne samo za Srpsku naprednu stranku, nego za svih 8 lista koje su izašle na izbore. Tu poruku Vračaraca moramo poštovati!
OO SNS Vračar", navodi se u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (15)

Loading
Keti

11.06.2024 10:43

Pitam se kada ce nasa propala opozicija priznati poraz..

Mara

11.06.2024 10:44

Muka mi je od lazi i prevara koje iznose opozicionari.

rada

11.06.2024 10:46

Ja ne znam zasto se ova opozicija vise i oglasava, narod je rekao svoje.

Nikola

11.06.2024 10:50

Kao da bih osam glasova ista promenilo i da je ovo istinito