SVESRSPKO UJEDINJENJE NIKAD BLIŽE, ĐUKANOVIĆ SAOPŠTIO LEPE VESTI: Svi SRBI iz regiona da GLASAJU u Srbiji - PODNET PREDLOG

Autor:

Vesti

10.06.2024

17:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svi Srbi će konačno moći da glasaju u svojoj matici?

SVESRSPKO UJEDINJENJE NIKAD BLIŽE, ĐUKANOVIĆ SAOPŠTIO LEPE VESTI: Svi SRBI iz regiona da GLASAJU u Srbiji - PODNET PREDLOG

Foto: Aleksandra Nalbantjan

Vladimir Đukanović, narodni poslanik i član Predsedništva SNS, predložio je da se, koliko god je to moguće, uprosti procedura za dobijanje državljanstva Srbije svakom Srbinu iz Republike Srpske, Crne Gore, kako je rekao okupirane Republike Srpske Krajine i Makedonije, te da svako od njih može da glasa na izborima u svojoj matici.

- Prvi put u istoriji sabraše se sve srpske vođe u svim srpskim zemljama u svesrpskoj prestonici Beogradu. Čak je i motiv celog događaja bio izuzetan: "Jedan narod, jedan sabor". Dodao bih: "Jednog dana i jedna država" - napisao je Đukanović i detaljno objasnio svoj stav:

- Zapravo, da me neko ne shvati pogrešno, jer sam neko ko uvažava realnu politiku i najmanje što želim je bilo kakav rat, s obzirom na to da potičem iz mnogostradalne familije, no taj san o ujedinjenju srpskih zemalja u jednu državu ne može mi niko oduzeti.

Kako je još dodao Đukanović, srpsko ujedinjenje ne može se zaustaviti:

- Ono je otpočelo na veličanstven način. Eto, dao bih lični doprinos u smislu konstruktivnog predloga, a to je da se procedura dobijanja državljanstva Srbije svakom Srbinu iz Republike Srpske, Crne Gore, okupirane Republike Srpske Krajine i Makedonije apsolutno uprosti i da svako može da ga dobije. 

Onda je objasnio i zašto bi svi oni trebalo da glasaju u Srbiji:
- Kako to čine Hrvati iz Hercegovine na hrvatskim izborima? Ima li išta lepše od toga da da kompletan srpski narod bira vlast u matici? Uostalom, nemam dilemu, tako nešto će sprečiti da se titoistička antisrpska klika ikada više domogne vlasti u Srbiji, što je svakako na veliku korist za celokupno srpstvo. Živelo svesrpsko ujedinjenje! 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading