ZAGORKA DOLOVAC SA ŽILINKOM: Vrhovni javni tužilac u radnoj poseti Generalnom tužilaštvu Slovačke (FOTO)

Autor:

Vesti

10.06.2024

13:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na bilateralnom sastanku generalnih tužilaca dve zemlje ocenjeno je da Vrhovna tužilaštva Srbije i Slovačke imaju odličnu saradnju.

ZAGORKA DOLOVAC SA ŽILINKOM: Vrhovni javni tužilac u radnoj poseti Generalnom tužilaštvu Slovačke (FOTO)

Foto: Republika

Vrhovni javni tužilac Zagorka Dolovac, sa saradnicima,učestvovala je u radnoj poseti Generalnom tužilaštvu Slovačke, na poziv Generalnog tužioca Slovačke, gospodina Maroša Žilinke.

Na bilateralnom sastanku generalnih tužilaca dve zemlje ocenjeno je da Vrhovna tužilaštva Srbije i Slovačke imaju odličnu saradnju, koja je posebno unapređena nakon potpisivanja Memoranduma o saradnji 2023. godine i uspostavljanja direktnog kanala neposredne komunikacije između tužilaca iz njihovih Odeljenja za međunarodnu pravnu pomoć.

Foto: Republika

 

 

Govoreći o značaju međunarodne saradnje za uspešnu borbu protiv transnacionalnog organizovanog kriminala i drugih teških krivičnih dela, Vrhovni javni tužilac istakla je da se samo koordiniranim postupanjem na međunarodnom planu mogu ostvariti suštinski pomaci u borbi protiv kriminala i razbijanju organizovanih kriminalnih grupa i da je Vrhovno javno tužilaštvo Srbije posvećeno daljem jačanju međunarodne saradnje, kako bilateralnim putem, tako i okviru Evrodžasta, koji pruža odlične mehanizme i alate za zajedničke međunarodne istrage.

Generalni tužilac Slovačke Maroš Žilinka izrazio je zadovoljstvo saradnjom sa Vrhovnim javnim tužilaštvom Srbije i pružio punu podršku daljoj saradnji u borbi protiv kriminala, kako bi se kroz zajednički pristup ostvarili uspešni rezultati u konkretnim predmetima trgovine narkoticima, krijumčarenja ljudi, pranja novca i visokotehnološkog kriminala.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading