MARKO ĐURIĆ POSLAO JASNU PORUKU POLITIČARIMA IZ REGIONA POSLE SVESRPSKOG SABORA! "NE širite laži, na sledećem da nam budete gosti"!

Autor:

Vesti

09.06.2024

17:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Umesto potpirivanja netrpeljivosti veću uslugu onima koje predstavljaju učinili bi da su i ovaj put iskazali interes da prisustvuju Saboru, istakao je Đurić.

MARKO ĐURIĆ POSLAO JASNU PORUKU POLITIČARIMA IZ REGIONA POSLE SVESRPSKOG SABORA! "NE širite laži, na sledećem da nam budete gosti"!

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

Ministar spoljnih poslova Marko Đurić izjavio je da je širenje neistina o karakteru i prirodi jučerašnjeg Svesrpskog sabora u Beogradu, kao i sejanje straha i netrpeljivosti u vezi toga, štetno i destruktivno i pozvao političare iz zemlje i regiona da se suzdrže od te vrste poruka i umesto toga budu gosti sledećeg Sabora.

- Umesto potpirivanja netrpeljivosti veću uslugu onima koje predstavljaju učinili bi da su i ovaj put iskazali interes da prisustvuju Saboru -  napisao je Đurić na društvenoj mreži "X".

Kako je naveo, najglasniji kritičari Sabora u regionu su oni koji delima pokazuju da su protiv Dejtonskog sporazuma i koji, kako kaže, jedva prikrivaju svoju etnonacionalističku netoleranciju usmerenu prema Beogradu i Banjaluci.

- Ponosni smo na naše nacionalne simbole, na saradnju Srba u celom regionu na zaštiti njihovih kolektivnih prava i očuvanju identiteta i kulture. Takođe smo ponosni i na sve naše građane, pripadnike 24 nacionalne zajednice koje žive u našoj zemlji. Sve je to podjednako deo bogatstva Srbije - poručio je Đurić na svom nalogu.

Podsećamo, Prvi svesrpski sabor pod nazivom "Jedan narod, jedan sabor – Srbija i Srpska", koji je okupio zvaničnike Srbije i Republike Srpske na čelu sa predsednicima Aleksandrom Vučićem i Miloradom Dodikom svečano je završen sinoć velikim vatrometom iz Parka Republike Srpske na levoj obali Save.

Svesrpski sabor koji je počeo juče ujutru molebanom u Hramu Svetog Save, nastavljen je zajedničkom sednicom dve vlade, kojoj su prisustvovali i predsednici Srbije i RS, patrijarh Porfirije, kao i predstavnici Srpske liste sa KiM, Srba iz Crne Gore i Severne Makedonije.

Na sednici je jednoglasno usvojen nacrt Deklaracije o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda, u kojoj se konstatuje, između ostalog, da srpski narod predstavlja jedinstvenu celinu, da je KiM neotuđivi deo Srbije, jedna od odrednica srpskog nacionalnog identiteta, da se ne podržava rezolucija o Srebrenici. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić naglasio je da odnosi Srbije i RS ne smeju nikad da trpe i ocenio da je danas veoma važan dan. 

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (17)

Loading
Мiraš

09.06.2024 18:01

Đurićeva poruka je jasan poziv političarima da se angažuju u dijalogu i saradnji, umesto da se oslanjaju na dezinformacije. Ovo može biti prilika za izgradnju mostova i razumevanja među zemljama regiona.

Đorđije

09.06.2024 18:02

Stav Marka Đurića odražava potrebu za transparentnošću i istinom u političkim diskusijama. Njegov poziv da se ne šire laži je važan korak ka očuvanju integriteta regionalnih odnosa.

Tamara

09.06.2024 18:29

Đurićeva poruka je jasan poziv političarima da se angažuju u dijalogu i saradnji, umesto da se oslanjaju na dezinformacije.

Nina

09.06.2024 18:37

Dobrodošli kritičari na sledeći Sabor.