"NAŠ CILJ JE DA NAS IMA I DA NAS BUDE"! Milica Đurđević Stamenkovski o DEKLARACIJI SVESRPSKOG SABORA"!

Autor:

Vesti

09.06.2024

17:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Đurđević Stamenkovski je istakla da dokument, usvojen na Svesrpskom saboru, predstavlja temelj nove epohe u procesima strateškog povezivanja Beograda i Banjaluke, čiji će se značaj bolje sagledati u vremenu koje dolazi.

"NAŠ CILJ JE DA NAS IMA I DA NAS BUDE"! Milica Đurđević Stamenkovski o DEKLARACIJI SVESRPSKOG SABORA"!

Foto: Tanjug/AP

Milica Đurđević Stamenkovski

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Milica Đurđević Stamenkovski poručila je da je deklaracija o zajedničkoj budućnosti Srbije i Srpske postavlja najvažnije nacionalne ciljeve srpskog naroda u 21. veku, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Đurđević Stamenkovski je istakla da dokument, usvojen na Svesrpskom saboru, predstavlja temelj nove epohe u procesima strateškog povezivanja Beograda i Banjaluke, čiji će se značaj bolje sagledati u vremenu koje dolazi.

Ministarka dodaje da su Kosovo i Metohija u središtu deklaracije definisani kao neotuđivi deo Republike Srbije.

Očuvanje Kosova i Metohije je zajednički nacionalni zadatak Srbije i Srpske. Kosovski zavet je ugaoni kamen našeg identiteta, kazala je ministarka, navodeći da se u tekstu deklaracije insistira na punom izvršenju Rezolucije 1244.

Đurđević Stamenkovski ističe da se u deklaraciji Svesrpskog sabora ističe i očuvanje tradicionalnih i porodičnih vrednosti.

- Naš cilj je da nas ima, da nas bude - sa obe strane Drine. I da naše jedinstvo niko ne može da poruši - zaključuje ministarka, a prenosi u saopštenju Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju.

Podsećamo, Prvi svesrpski sabor pod nazivom "Jedan narod, jedan sabor – Srbija i Srpska", koji je okupio zvaničnike Srbije i Republike Srpske na čelu sa predsednicima Aleksandrom Vučićem i Miloradom Dodikom svečano je završen sinoć velikim vatrometom iz Parka Republike Srpske na levoj obali Save.

Svesrpski sabor koji je počeo juče ujutru molebanom u Hramu Svetog Save, nastavljen je zajedničkom sednicom dve vlade, kojoj su prisustvovali i predsednici Srbije i RS, patrijarh Porfirije, kao i predstavnici Srpske liste sa KiM, Srba iz Crne Gore i Severne Makedonije.

Na sednici je jednoglasno usvojen nacrt Deklaracije o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda, u kojoj se konstatuje, između ostalog, da srpski narod predstavlja jedinstvenu celinu, da je KiM neotuđivi deo Srbije, jedna od odrednica srpskog nacionalnog identiteta, da se ne podržava rezolucija o Srebrenici. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić naglasio je da odnosi Srbije i RS ne smeju nikad da trpe i ocenio da je danas veoma važan dan. 

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading