GIK NIŠ ODBACILA 24 PRIGOVORA OPOZICIJE! Neki nepotpuni i neosnovani, a neki i NEDOZVOLJENI!

Autor:

Vesti

08.06.2024

20:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na osnovu obrađenih 100 odsto biračkih mesta, lista "Aleksandar Vučić-Niš sutra" osvojila 30 mandata, Grupa građana "Dr Dragan Milić" 16, lista "Biramo Niš Đorđe Stanković" 10 , lista "Dr Savo Manojlović-I ja sam Niš-Kreni promeni" dva mandata, lista Ujedinjeni-nada za Niš dva mandata, a Ruska stranka-Rusija i Niš u srcu!-Tihomir Perić jedan mandat.

GIK NIŠ ODBACILA 24 PRIGOVORA OPOZICIJE! Neki nepotpuni i neosnovani, a neki i NEDOZVOLJENI!

Foto: Shutterstock

Glasačka kutija

Prema podacima koji su do večeras objavljeni na sajtu Republičke izborne komisije, Gradska izborna komisija Niša odbila je 24 od 35 prigovora koji su toj komisiji podneti povodom lokalnih izbora održanih 2. juna.

Na sajtu RIK-a objavljene su odluke GIK Niša o odbijanju pojedinačnih prigovora među kojima su prigovori Grupe građana Dragan Milić, koalicije "Biramo Niš- Đorđe Stanković" kao i liste "Dr Savo Manojlović - Ja sam Niš - kreni promeni".

Kako se navodi, neki prigovori su odbijeni kao nepotpuni, neosnovani, a neki kao nerazumljivi ili nedozvoljeni.

Predsednica GIK Niša Dragana Milićević rekla je ranije da je od 3. do 5. juna podneto ukupno 35 prigovora. Ona je za medije tada navela da GIK radi neprekidno i da se svi prigovori koje je primila, u skladu sa zakonom, nalaze na veb prezentaciji RIK-a.

GIK ima rok od 72 sata od prijema prigovora da donese i objavi na veb prezentaciji RIK-a rešenje o prigovoru, a žalbu na ta rešenja podnosilac prijave može podneti nadležnom Višem sudu u roku od 72 sata od objavljivanja.

Gradska izborna komisija Niša donela je odluku o utvrđivanju preliminarnih rezultata izbora za odbornike Skupštine Grada Niša održanih 2. juna, prema kojima je, na osnovu obrađenih 100 odsto biračkih mesta, lista "Aleksandar Vučić-Niš sutra" osvojila 30 mandata, Grupa građana "Dr Dragan Milić" 16, lista "Biramo Niš Đorđe Stanković" 10 , lista "Dr Savo Manojlović-I ja sam Niš-Kreni promeni" dva mandata, lista Ujedinjeni-nada za Niš dva mandata, a Ruska stranka-Rusija i Niš u srcu!-Tihomir Perić jedan mandat.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading