"SUTRA JE DAN ZAJEDNIŠTVA I SLOGE"! Ana Brnabić o Svesrpskom saboru! I OPOZICIONARI POZVANI NA KOKTEL!

Autor:

Vesti

07.06.2024

20:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Brnabić je rekla da će zajednička sutrašnja sednica vlade Srbije i RS biti u skladu sa pripremama, a da će najvažniji projekti biti Memorijalni centar u Novoj Gradini i Memorijalni centar u Beogradu, izgradnja puteva i infrastrukture, ulaganje u obrazovanje i kulturu.

"SUTRA JE DAN ZAJEDNIŠTVA I SLOGE"! Ana Brnabić o Svesrpskom saboru! I OPOZICIONARI POZVANI NA KOKTEL!

Foto: TV Pink/printscreen

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je zadužena za parlamentarnu saradnju Srbije i Republike Srpske na sutrašnjem Svesrpskom saboru, ocenjujući da je reč o istorijskom saboru i istorijskom danu.

- Svi ministri u Vladi Srbije na čelu sa premijerom su se aktivirali povodom Svesrpskog sabora - istakla je Brnabić, navodeći da će sutra biti i lep i naporan dan.

Brnabić je za RTV Pink rekla da će zajednička sutrašnja sednica vlade Srbije i RS biti u skladu sa pripremama, a da će najvažniji projekti biti Memorijalni centar u Novoj Gradini i Memorijalni centar u Beogradu, izgradnja puteva i infrastrukture, ulaganje u obrazovanje i kulturu.

Brnabić je istakla da će na sastanku u Narodnoj Skupštini biti održan Parlamentarni forum Srbije - Republika Srpska. Ona je na koktel pozvala sve opozicione stranke jer je, kako je navela, to dan kada sve razlike treba staviti po strani, dan zajedništva i sloge.

Istakla je da sabor ne treba povezivati sa rezulucijom o Srebrenici, kao i da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić pričao sa zvaničnicima RS o održavanju Svesrpskog sabora mnogo pre nego što se saznalo za rezoluciju.

Brnabić je naglasila da je od 2014. godine, zahvaljujući Vučiću, počelo da se radi na jačanju specijalnih paralelnih veza Srbije i RS, što je u skladu sa Dejtonskim mirovnim sporazumom.

Ona je podsetila da je Srbija izdvojila milion evra za RS 2014. godine, iako su Srbiju tada pogodile poplave. Brnabić je navela da je od 2014. do sada Srbija izdvojila 107 miliona evra za RS, uglavnom za decu, vrtiće, zdravstvo, kao i komunalne projekte.

- Danas svi vide rezultate specijalnih paralelnih veza, a sabor je način da se to dodatno ojača - istakla je Brnabić.

Ona je pozvala sve ljude iz Srbije i regiona da dođu na Trg Republike sutra u 17 sati jer je reč o proslavi zajedništva i sloge.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (19)

Loading
Ivana

07.06.2024 20:41

Sutra je dan jedinstva i sloge svih Srba

Ivana

07.06.2024 20:42

Svi treba da odemo na sabor

Ivana

07.06.2024 20:42

Svi treba da odemo na sabor

Mikica

07.06.2024 20:44

Verujem da ce sutrasnji dan biti od velikog znacaja za sve Srbe