SAMO JE NEBO GRANICA! VUČIĆA I SIJA DOČEKALO HILJADE GRAĐANA: Gromoglasnim aplauzom pozdravljen dolazak kineskog predsednika!

Autor:

Vesti

08.05.2024

10:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pišemo istoriju, svi ćemo se sećati ovog dana, rekao je Vučić.

SAMO JE NEBO GRANICA! VUČIĆA I SIJA DOČEKALO HILJADE GRAĐANA: Gromoglasnim aplauzom pozdravljen dolazak kineskog predsednika!

Foto: RTS/printscreen

Si Đinping

Predsednici Kine i Srbije Si Đinping i Aleksandar Vučić otišli su sa dunavske strane Palate Srbije gde ih je sačekalo hiljade građana.

Predsednik Vučić pozdravio je na hiljade okupljenih građana koji su došli da vide i pozdrave kineskog predsednika Sija.

Predsednik je rekao da je reč o čeličnom prijateljstvu i da je ovo istorijski susret

- Poštovani građani, dragi narode, hvala vam što ste u ovolikom broju došli da pozdravite našeg čeličnog prijatelja Srbije Si Đinpinga. Ja sam mu rekao da će kao lider i predsednik velike sile naići svuda na poštovanje, ali na takvo poštovanje i ljubav nigde neće naići kao u Srbiji - rekao je Vučić. 

On je naveo da je ovo istorijski značajna poseta.

- Mi danas pišemo istoriju iako nekima ne deluje tako. Svi ćemo se sećati ovog dana i znati da smo baš na današnji dan pisali budućnost. Samo ugovor o slobodnoj trgovini potpisan sa Kinom doneće našim poljoprivrednicima sigurnost.

- Za nas iz Srbije neće biti tarifa. Predsednik i Narodna Republika Kina su naši iskreni prijatelji. Uvek kažemo Tajvan je Kina. Tako i oni podržavaju teroitorijalni integritet Srbije. Bili su uz nas i pre 25 godina. Hoću da kažem veliko hvala Siju, njegovoj podršci za našu Železaru, rudnik u Boru. Znam da je samo nebo granica. Posebno hvala Siju što je uvek pokazivao poštovanje prema našoj zemlji, neka živi čelično prijateljstvo - rekao je Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (30)

Loading
Sara

08.05.2024 10:40

Građani su prepoznali značaj ove posete i došli da iskažu svoje poštovanje i podršku.

Zora

08.05.2024 10:42

Kakav docek za dva predsednika kakva podrska. Bravo Srbijo.

Ni

08.05.2024 10:45

Sija Srbija takav docek ce videti Svet za velikog prijatelja Srbije.

Djura

08.05.2024 10:55

Kada su avi okrenuli ledja Srbiji, jedino je Kina stala ispred nas. To se pamti i nikad se ne zaboravlja!