"OBAVESTIO SAM MINISTRA O RAZLIČITIM PRITISCIMA I IZAZOVIMA SA KOJIMA SE SRBIJA SUSREĆE!" Vučić se sastao sa šefom diplomatije Surinama! (FOTO)

Autor:

Vesti

18.04.2024

13:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Naše dve zemlje su opredeljene da u narednom periodu deluju u pravcu razvoja", naveo je Vučić.

"OBAVESTIO SAM MINISTRA O RAZLIČITIM PRITISCIMA I IZAZOVIMA SA KOJIMA SE SRBIJA SUSREĆE!" Vučić se sastao sa šefom diplomatije Surinama! (FOTO)

Foto: Printscreen/https://www.instagram.com/buducnostsrbijeav/

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ministrom spoljnih poslova, međunarodnog poslovanja i saradnje Republike Surinam Albertom Ramdinom.

- Sa ministrom Albertom Ramdinom sam razgovarao o pravcima daljeg razvoja prijateljskih odnosa Srbije i Surinama, kao i o unapređenju bilateralne saradnje u svim oblastima od obostranog značaja.


Obavestio sam ministra o različitim pritiscima i izazovima sa kojima se Srbija susreće i ponovio značaj odluke Surinama da povuče odluku o priznanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, čime je ta zemlja potvrdila privrženost osnovnim principima međunarodnog prava i Povelje UN.

Naše dve zemlje su opredeljene da u narednom periodu deluju u pravcu razvoja i intenziviranja kako ekonomske, tako i saradnje u oblastima zdravstva, odbrane, prosvete, poljoprivrede, prehrambene, mašinske i elektro industrije, kao i u IKT sektoru
- našpisao ej predsednik Vučić na Instagramu.

 

 

Podsećanja radi, prethodno je predsednik Vučić primio akreditivna pisma novog ambasadora Ujedinjenih Arapskih Emirata Ahmeda Almenhalija, kao i ambasadora Suverenog Vojnog Malteškog Reda Frančeska Marije Amorusa.

I predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić sastaće se danas sa ministrom spoljnih poslova, međunarodnog poslovanja i saradnje Surinama Albertom Ramdinom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (28)

Loading
ANA

18.04.2024 13:09

Odlično je videti predsednika Vučića angažovanog na unapređenju odnosa sa Surinamom. To pokazuje važnost širenja diplomatskih veza Srbije.

Dunja

18.04.2024 13:10

Predsednik Vučić radi na unapređenju odnosa sa svim zemljama.

Zlatko

18.04.2024 13:10

Srbija je uvek spremna za saradnju i za prijateljske odnose

Tanja

18.04.2024 13:11

Zaista je Vucic pokazao da ume da saradjuje i neguje dobre odnose sa medjunarodnim zvanicnicima