Ruska stranka "Srbi i Rusi braća zauvek" predala listu

Autor:

Vesti

17.04.2024

08:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukupno je prikupljeno 1666 potpisa građana, a na listi se nalazi ukupno 15 kandidata za odbornike Skupštine grada Beograda.

Ruska stranka "Srbi i Rusi braća zauvek" predala listu

Foto: Youtube

Ruska stranka obaveštava javnost da je predala listu za predstojeće beogradske izbore, koja će pri proglašenju liste biti pod rednim brojem 2.

Ukupno je prikupljeno 1666 potpisa građana, a na listi se nalazi ukupno 15 kandidata za odbornike Skupštine grada Beograda.

Politika Ruske stranke jeste da prati politiku Vladimira Putina, da se zalaže za širenje ruskog uticaja na čitav naš region, da se još više osnaže bratske veze naša dva naroda i da budemo uvek na strani pobednika.

Predsednica Skupština Srbije Ana Brnabić odgovorila je juče svim poslaničkim grupama na njihove predloge, navodeći da prihvata sve osim jednog, a koji se tiče odlaganja izbora u Beogradu.

Brnabić je u odgovoru u koji je Tanjug imao uvid, navela da prihvata sve predloge, osim onog koji se tiče odlaganja izbora u Beogradu i koji je, kako je navela, direktno suprotan Ustavu Republike Srbije. Ona je istakla da ne može da se prihvati da se odlože izbori u Beogradu koji su zakazani u skladu sa zakonom za 02. jun, što znači da izbori u Beogradu ne mogu biti spojeni sa lokalnim izborima.

Brnabić je navela da želi iskreno da zahvali svim poslaničkim grupama, strankama koje u ovom trenutku nemaju oformljene poslaničke grupe, kao i organizacijama civilnog društva, a koje su joj u petak, 12. aprila, dostavile svoje predloge o tome kako da na efikasan, transparentan i inkluzivan način nastavimo primenu svih preporuka Kancelarije za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR), kao i predloge za članove i način formiranja i rada Komisije za vršenje uvida, revizije i kontrole Jedinstvenog biračkog spiska (JBS).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading