ZAPALJEN AUTOMOBIL U LEPOSAVIĆU: Tokom noći buknulo vozilo vozača predsednika opštine u srpskom sistemu

Autor:

Vesti

17.04.2024

07:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Meštani koji u blizini žive kažu da su ubrzo na lice mesta stigle vatrogasne ekipe i policija koja je izvršila uviđaj i pozvala vlasnika automobila koji je zapaljen.

ZAPALJEN AUTOMOBIL U LEPOSAVIĆU: Tokom noći buknulo vozilo vozača predsednika opštine u srpskom sistemu

Foto: shutterstock

Automobil marke "folcvagen pasat" registracije sa oznakama Raške, koji pripada radniku opštine Privremenog organa Opštine Leposavić Ivan P. zapaljen je noćas oko pola tri u Leposaviću.

Automobil je zapaljen na parkingu obližnjih kafića. Na autu je pričinjena veća materijalna šteta, a brzom reakcijom vatrogasaca nisu oštećena ostala vozila koja su bila parkirana do njega, piše Kosovoonline.

Meštani koji u blizini žive kažu da su ubrzo na lice mesta stigle vatrogasne ekipe i policija koja je izvršila uviđaj i pozvala vlasnika automobila koji je zapaljen.

U toku jutra očekuju se i forenzičke ekipe iz Prištine.

ŠTA RADITI UKOLIKO ZATEKNETE ZAPALJEN AUTOMOBIL?

Ako zateknete zapaljen automobil, važno je da odmah preduzmete određene korake kako biste se zaštitili i smanjili rizik od širenja požara ili drugih opasnosti. Evo šta možete uraditi:

Pozovite hitne službe: Odmah pozovite vatrogasce i policiju kako biste prijavili požar. Nazovite broj za hitne slučajeve i jasno im saopštite lokaciju gde se nalazi zapaljeni automobil.

Udaljite se od vozila: Ako ste u blizini zapaljenog automobila, odmah se udaljite. Držite se dalje od vozila kako biste izbegli povrede od vatre, dima ili eksplozije.

Pomoć drugima: Ako ima ljudi u blizini koji su u opasnosti, pokušajte im pomoći da se udalje od automobila. Upozorite ih na opasnost i pomozite im da bezbedno napuste područje.

Ne pokušavajte da gašenje požara: Bez odgovarajuće opreme i obuke, pokušaj gašenja požara može biti veoma opasan. Ostavite gašenje požara profesionalcima koji su obučeni za tu svrhu.

Izbegavajte otvaranje haube: Ako vidite dim ili plamenove koji dolaze iz motornog prostora, izbegavajte otvaranje haube. To može dovesti do naglog širenja požara ili eksplozije.

Saradnja sa hitnim službama: Kada vatrogasci i policija stignu na mesto događaja, sarađujte s njima i sledite njihove instrukcije. Oni će preduzeti neophodne korake kako bi sanirali situaciju i osigurali bezbednost.

Važno je da ostanete smireni i pridržavate se sigurnosnih mera u ovakvoj situaciji. Požar na vozilu može biti veoma opasan, pa je najvažnije da brzo reagujete kako biste zaštitili sebe i druge ljude oko sebe.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading