BRNABIĆEVA POSLE KOLEGIJUMA: Opozicija nije htela da razgovara o alternativnom predlogu, ne želim da pravim nedemokratski presedan

Autor:

Vesti

03.04.2024

12:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednica parlamenta Ana Brnabić kazala je da joj je žao što nije postignut dogovor.

BRNABIĆEVA POSLE KOLEGIJUMA: Opozicija nije htela da razgovara o alternativnom predlogu, ne želim da pravim nedemokratski presedan

Foto: FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ/ bg

U Skupštini Srbije danas je oko 10.20 sati završen Kolegijuma na kome se razgovaralo o primeni preporuka Kancelarije za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR), a na kome su učestvovali vlast i opozicija.

Predsednica parlamenta Ana Brnabić kazala je da joj je žao što nije postignut dogovor.

- Žao mi je što predstavnici "Srbije protiv nasilja" nisu želeli čak ni da razmotre alternativni predlog koji sam predstavila. Nisam došla da kažem 'ne' već sam od ponedeljka razmišljala šta sam mogla da im ponudim da im izađemo u susret da se dođe do kompromisa. Kompromis je ključna reč - poručila je Brnabićeva.

Brnabićeva je navela:

- Ne želim da kao predsednica Skupštine prvi put u istoriji Srbije pravim nedemokratski presedan kojim mi kao Narodna skupština nekom ograničavamo mandat, mislim da je to duboko opasan presedan koji zadire u demokratske principe - rekla je ona. 

Brnabić je posle razgovora rekla da je vladajuća koalicije prihvatila dva od tri zahteva opozicije - da se formira nezavisna komisija koja bi vršila kontrolu i reviziju biračkog spiska i da javni servis počne objektivno da izveštava i da bude svima podjednako dostupan.


Brnabić je istakla da jedini zahtev koji nisu mogli da prihvate je da beogradski i izbori na lokalu koji nisu održani u decembru budu održani istog dana. 

Iz koalicije "Srbija protiv nasilja" su poručili da su dali rok vlastima do danas da odgovore na sva tri uslova.

Na Kolegujim su se odazvale sve poslaničke grupe vladajuće koalicije SNS, SPS, SDPS, JS, PUPS, SVM, Stranka pravde i pomirenja, kao i predstavnici koalicije "Srbija protiv nasilja" i koalicije NADA.

Na sastanak nisu došli predstavnici poslaničke grupe "Mi - glas iz naroda dr Branimir Nestorović", kao i predstavnici poslaničke grupe "Ekološki ustanak" koju vodi Aleksandar Jovanović Ćuta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (23)

Loading
Jeka

03.04.2024 12:24

Narod veruje SNS jer se bori za interese naroda, za razliku od opozicije koja gleda samo svoje!

Tijana

03.04.2024 12:25

Traze izgovor i nacin da im nesto ne odgovara kako bi eskivirali jer znaju da ce doziveti debakl ista ta opozicija.

Ksenija

03.04.2024 12:26

Brnabić je za dogovor što se za opoziciju ne može reći.

Milos

03.04.2024 12:27

Опозицију озбиљно ништа не интересује.