PA, OVO JE HIT! I voditelj Nove S ostao u čudu što đilasovci traže pomeranje izbora za jesen: Kako to sad?! (Video)

Autor:

Vesti

02.04.2024

08:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nikome ništa nije jasno!

PA, OVO JE HIT! I voditelj Nove S ostao u čudu što đilasovci traže pomeranje izbora za jesen: Kako to sad?! (Video)

Foto: printscreen Twitter

U jutarnjem programu  Nove S voditelj je bio zatečen zahtevom Đilasovaca za pomeranje datuma izbora.

Voditelj Nove S uputio je "ponoševcu" Slobodanu Cvejiću pitanje:

- Početkom marta, kada je pominjan 28. april kao mogući datum izbora, složno ste izašli sa porukom da je to neprihvatljiv datum, tražili ste 2. jun, niste tražili ni spajanje izbora a sada imamo predlog opozicije da izbori budu u septembru zajedno sa lokalnim. Šta se tu promenilo?

 

 

Na to mu je Slobodan Cvejić, poslanik Zdravka Ponoša odgovorio:

- Ni taj zahtev nije formalno ispostavljen ali ono što se desilo jeste da je vreme isteklo, određeno vreme je isteklo...

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je, nakon jučerašnjeg skupštinskog kolegijuma, da je sastanak bio normalan i civilizovan i izrazila nadu da će se sa tom praksom nastaviti i dodala da će raspisati beogradske izbore po zakonu - do 3. aprila u ponoć.

- Kolegijum je gotov za danas. Mi smo na kraju uspeli da imamo jedan dan razgovora. Normalnih, civilizovanih, nadam se da će se tako nastaviti. Žao mi je što ovakve razgovore nismo imali ranije, ali sve vreme je lopta bila u dvorištu opozicije. Podsetiću, da je predsednik Aleksandar Vučić pozvao na konsultacije sve stranke, ali se oni nisu odazvali tim konsultacijama. Nakon toga je profesor Radenović pozvao na konsultacije nisu se odazvali. Ni na moj prethodni poziv se nisu odazvali. Nije se odazvao Ćutin pokret i Nestorovićev -  rekla je Brnabić.

Ona je podsetila da su ODIR preporuke bile jedina tema.

- Oni nisu hteli da razgovaraju o tome već su imali svoje zahteve. Mi smo rekli da te ODIR preporuke moraju da nastave da se primenjuju, kao što su se primenjivali od 2019. godine u kontinuitetu. Opozicija grupisana oko liste "Srbija protiv nasilja" rekla je da te preporuke moraju da se primenjuju. Taman kad sam pomislila da imamo koncenzus po nekom pitanju, oni su izneli svoje nove zahteve. Ja sam pokušala da se vratim na ODIR preporuke rekli su da su im važniji njihovi zahtevi - kazala je ona.

Brnabić je dodala da su od tri zahzteva dva odmah prihvatili, a da je treći bio objedinjavanje izbora, što ističe nije u skladu sa zakonima.

- Oni su rekli, da traže sva tri, što i jeste ultimatum. Nadam se da će oni razmisliti. Imamo sledeći sastanak u sredu u 9 sati. Vlada i RIK su već implementirali 4 od 20 preporuka ODIR. Mislim da je to fenomenalno i nadam se da ćemo nastaviti sa implementacijom -  istakla je Brnabić

Na pitanje kada će raspisati beogradske izbore kaže da je po zakonu da ih raspiše do 3. aprila u ponoć.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading