KRKOBABIĆ POVODOM USKRSA: Međusobno poštovanje i međugeneracijska solidarnost

Autor:

Vesti

30.03.2024

13:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Milan Krkobabić je čestitao Uskrs beogradskom nadbiskupu Ladislavu Nemetu, sveštenstvu, monaštvu i vernicima koji najveći hrišćanski praznik slave prema gregorijanskom kalendaru:

KRKOBABIĆ POVODOM USKRSA: Međusobno poštovanje i međugeneracijska solidarnost

Foto: Milan Obradović

Milan Krkobabić, ministar za brigu o selu i predsednik PUPS - Partije ujedinjenih penzionera, poljoprivrednika i proletera Srbije, čestitao je Uskrs beogradskom nadbiskupu Ladislavu Nemetu, sveštenstvu, monaštvu i vernicima koji najveći hrišćanski praznik slave prema gregorijanskom kalendaru:

- Uskrs kao najradosniji hrišćnski praznik daje smisao svemu, a svima nama posebnu snagu da odolimo velikim svetskim iskušenjima i da se trajno vratimo međusobnom poštovanju i međugeneracijskoj solidarnosti, kao najvišim vrednostima koje se rađaju u duhovno zdravoj porodici.

Vernicima koji žive i rade u selima Srbije želim berićetnu godinu, zdravlje, a iznad svega slogu i međusobno razumevanje mladih sa starijima i starijih sa mladima. Samo tako, svi zajedno, možemo uspešno da nastavimo započetu misiju preporoda sela Srbije - rekao je Krkobabić.

PODSEĆANJE

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas uskršnju čestitku nadbiskupu beogradskom i metropolitu monsinjoru dr Ladislavu Nemetu i svim hrišćanskim vernicima koji Uskrs slave po Gregorijanskom kalendaru. U čestitki se kaže:

„Dok se porodice okupljaju da proslave Uskrs, praznik ispunjen najdubljim smislom hrišćanske vere, vreme je da se svi podsetimo na nepresušnu snagu vere, nade i ljubavi, koja nam daje podstrek za sveobuhvatnu duhovnu obnovu.

Na ovaj praznik, koji svetkuje radost i bogatstvo života, setimo se i svevremene pouke o požrtvovanju, iskupljenju i silini vere, koja je uvek spremna na praštanje, duhovni preobražaj i okupljanje oko najviših vrednosti koje nas i čine ljudima, a koje Uskrs na uzvišeni način simbolizuje.

U vremenima teških iskušenja i neizvesnosti današnjeg sveta, molimo se da blagodat Uskrsa osvetli naš put, ulivajući u sva srca mir i nepokolebljivu veru. Zato i danas, kao i uvek kroz vekove, upravo iz ove neprolazne poruke ljubavi i nade, svi treba da crpimo mudrost i snagu za vremena buduća, u kojima će nam jedini cilj biti dobrobit svih, sloga i mir.

Neka i ovaj Uskrs bude vreme dubokog duhovnog preobražaja i prilika za suštinsko povezivanje sa večnim istinama koje nas zbližavaju i ujedinjuju.

Želim vam svima blagosloven i srećan Uskrs! Neka blagi duh mira, napretka, radosti i dobrobiti ispuni svaki dom“, navodi se u čestitki predsednika Vučića.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading