VUČIĆ O RADOVIMA NA ŽELEZNIČKOJ STANICI NOVI BEOGRAD! Evo kad će biti završena, govorio i O METROU!

Autor:

Vesti

28.03.2024

13:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

On je rekao i da Srbija postaje lider u regionu kada je reč o izgradnji brzih pruga.

VUČIĆ O RADOVIMA NA ŽELEZNIČKOJ STANICI NOVI BEOGRAD! Evo kad će biti završena, govorio i O METROU!

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se uskoro očekuje završetak Železničke stanice Novi Beograd. 

- Završava se i autobuska stanica, i metro ide ispred roka. Meni je stalo da što pre vidim prugu Aerodrom - Centar Beograda, znate kakva je to promena za grad. Pre svega što se radi danas, za 36 godina izgrađeno je nula metara pruge - rekao je Vučić prilikom obilaska radova na rekonstrukciji deonice pruge Pirot-Sukovo. 

On je rekao i da Srbija postaje lider u regionu kada je reč o izgradnji brzih pruga i da već sada ne postoji nigde pruga kao što je Beograd - Novi Sad, a da se do Nove godine završava pruga Beograd - Subotica.

Kada budu izgrađene, rekao je, Srbija će imati preko 400 kilometara brzih pruga.

- Brzina od 120+ kilometara na čas za našu zemlju je ogroman pomak, a za nas je i teretni saobraćaj u budućnosti od ogromnog značaja, zato logističke centre koje smo radili sa Evropljanima moramo da radimo još više - rekao je Vučić.

Naveo je da će ekonomija Srbije da raste u regionu, kao i da je mali broj zemalja čija proizvodnja raste, budući da se njihove ekonomije, prema rečima Vučića, zasnivaju na turizmu i maloprodaji, a da se u Srbiji zasnivaju na proizvodnji i na industrijskom razvoju.

- Zato je za nas infrastruktura i logistika od presudnog značaja, jer ćemo onda moći da razvijamo i turizam - rekao je on.

Naveo je da je sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom bio u Briselu gde su razgovarali u deonici pruge kroz Mađarsku i dodao je da mu je Orban obećao da će ubrzati sve što mogu.

- To je za nas strašno važna vest, posle toga do Beča očekujete da možete da dođete za 4 sata i nekoliko minuta, onda vam se više isplati da idete vozom umesto avionom - rekao je Vučić.

Kada je reč o drumskom saobraćaju, uskoro se očekuje jedinstvena naplata putarina sa Crnom Gorom i Hrvatskom, a ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić najavio je da će to biti 15. aprila sa Crnom Gorom, 15. maja sa Hrvatskom i 1. juna sa Grčkom.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (33)

Loading
Zvezdana Stratimirovic

28.03.2024 14:09

Svetla budućnost koju predstavlja izgradnja brzih pruga i metroa donosi nadu i optimizam za sve građane Srbije!

Danka

28.03.2024 14:11

То је Србија којој тежимо!

Kronos

28.03.2024 14:12

Kako je onaj nesrećni novinar sa N1 rekao, ova vlast je započela ono što su drugi samo najavljivali. A kako stvari stoje i završiće sve započeto.

Bole

28.03.2024 14:15

Vucic je posvecen razvoju nase zemlje u svakom pogledu...