PREDSEDNIK VUČIĆ SE SUTRA OBRAĆA JAVNOSTI: Govoriće o sednici Saveta bezbednosti o NATO agresiji na Jugoslaviju

Autor:

Vesti

28.03.2024

13:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stalna misija Rusije iznela je zahtev za održavanje sastanka Saveta bezbednosti UN u vezi sa agresijom NATO-a na Jugoslaviju.

PREDSEDNIK VUČIĆ SE SUTRA OBRAĆA JAVNOSTI: Govoriće o sednici Saveta bezbednosti o NATO agresiji na Jugoslaviju

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

Predsednik Aleksandar Vučić najavio je da će se obratiti javnosti sutra, povodom održavanja sednice Saveta bezbednosti UN. Ova najava dolazi nakon zahteva stalne misije Rusije za održavanje sastanka Saveta bezbednosti povodom agresije NATO na Jugoslaviju, koji je trebalo da se održi 28. marta. Očekuje se da će predsednik Vučić izneti stav Srbije u vezi sa ovim pitanjem i naglasiti značaj rešavanja problema koji datiraju iz perioda agresije NATO-a.

Stalna misija Rusije iznela je zahtev za održavanje sastanka Saveta bezbednosti UN u vezi sa agresijom NATO-a na Jugoslaviju. Ovo je izazvalo pažnju javnosti, posebno imajući u vidu da je prošlo više od dve decenije od ovog događaja. Dmitrij Poljanski, prvi zamenik stalnog predstavnika Ruske Federacije pri UN, istakao je značaj održavanja sednice kako bi se ponovo otvorila pitanja vezana za ovaj istorijski događaj.

Da podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić obilazi  radove na rekonstrukciji i modernizaciji pruge od Niša do Dimitrovgrada, na deonici Pirot - Sukovo.

Radovi na rekonstrukciji međunarodne pruge od Niša do Dimitrovgrada počeli su krajem prošle godine, podizanjem starih šina kod pirotskog sela Staničenje. 

Međunarodna pruga od Niša ka Sofiji, bila je u veoma lošem stanju, a na pojedinim deonicama godinama unazad kompozicije teretnjaka su se kretale redukovanom brzinom, na svega tridesetak kilometara na sat. 

Upravo zbog dotrajale pruge, krajem 2022. godine nedaleko od Pirota desio se i akcident kada su se izvrnuli vagoni koji su prevozili amonijak, pa je došlo i do curenja amonijaka. 

Kada ova investicija bude završena, kompletan železnički saobraćaj odvijaće se neuporedivo bezbednije.

Nenad Stanisavljević iz Infrastrukture železnice Srbije je ranije rekao da ovaj projekat, osim rekonstrukcije pruge od Sićeva do Dimitrovgrada, podrazumeva i izgradnju pružne obilaznice oko Niša u dužini od oko 22 kilometra. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (33)

Loading
Tijana

28.03.2024 13:39

Kao i uvek ispraticemo obracanje predsednika i cuti sve iskreno i transparentno kako smo od njega i navikli.

Zlatko

28.03.2024 13:46

To je prilika da se javnost putem sednice UN podseti nato agresije na Srbiju sa posledicama,razaranjem i žrtvama koje je ta demostracija sile proizvela

Slavka

28.03.2024 13:46

Stav Srbije po pitanju sednice Saveta bezbednosti koja je trebala da se održi 28.03 saznaćemo sutra od predsednika lično.

Mikica

28.03.2024 13:50

Teme o kojima ce govoriti Vucic su vise nego vazne