TAČNO U 9 SATI! Vučić za danas zakazao sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost!

Autor:

Vesti

23.03.2024

07:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

On je izjavio je da ima više razloga zašto je sazvana sednica Saveta za nacionalnu bezbednost, a ne samo teroristički napad u Moskvi, ali da je to bio neposredan povod.

TAČNO U 9 SATI! Vučić za danas zakazao sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost!

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić predsedavaće danas sednicom Saveta za nacionalnu bezbednost.

Vučić je sednicu zakazao za 09.00 časova, u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike.

On je izjavio je da ima više razloga zašto je sazvana sednica Saveta za nacionalnu bezbednost, a ne samo teroristički napad u Moskvi, ali da je to bio neposredan povod.

Naglasio je da je to što se desilo u Moskvi tragičan događaj koji ima svoje nesagledive posledice.

U terorističkom napadu za koji je Islamska država preuzela odgovornost, poginulo je više od 60 osoba, a povređeno više od 145.

Predsednik je saopštio da je sazvana sednica za nacionalnu bezbednost, ne samo zbog terorističkog napada u Moskvi.

- Želim građanima Rusije i rukovodstvu da izrazim najiskrenije saučešće, u nadi da će teroristi privesti poznaniju prava - rekao je on.

On ističe da je 7. marta američka ambasada pozvala građane da ne idu u šoping molove u Moskvi.

- To su posle uradile i neke druge ambasade. Što znači da su njihove službe presrele određene razgovore, i znale su da će to da se dogodi. U svakom slučaju tragičan događaj, koji ima nesagledive posledice. Neki će reći da su to islamisti, neki će reći Kijev. Neki će čak reći i da je Moskva to uradila. Ipak, nema nikakve sumnje da će biti dalje eskalacije sukoba u Ukrajini, približavanje opštem ratu - kazao je Vučić.

Kaže da su se mnogi smejali, a da smo svakog dana sve bliži svetskom sukobu.

- Postoji jedna velesila koja nije Amerika čiji je to način delovanja. Ovo oko terorističkih napada ćemo videti šta će saopštiti Bortnjikov. Ne znači ništa ako su teroristi iz Ingušetije ili Dagestana, pa čak ni iz Ukrajine, već ko je organizator - kazao je predsednik Srbije.

Ističe i da su slike iz Moskve jezive, i dodaje da neće da glumi analitičara.

- Mi jesmo jedna od najbezbednijih zemalja na svetu. Važno je da mi preduzmemo sve moguće mere, iako nikada ne možete da znate šta i gde može da se dogodi. Sutra ćemo reći policiji da šoping molove i stadione dodatno obezbede, sva mesta gde ima veliki broj ljudi. Da mi sačuvamo naše stanovništvo, da se pripremimo za to - rekao je Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading