ĐILASOV ROT KURTIJEV BOT! Nemac ponovo pokazao ko je i za koga je!

Autor: B. K. - E. S. T.

Vesti

17.03.2024

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čovek koji je napadao Srbiju zbog navodne izborne krađe poručio da su SAD nepravedne prema lažnoj državi

ĐILASOV ROT KURTIJEV BOT! Nemac ponovo pokazao ko je i za koga je!

Foto: Tanjug/Sava Radovanović/Visar Kryeziu, E-stock

Znali smo (i videli) i ko je Mihael Rot i za koga je, ali nikad nije loše kad nas i sam na to podseti.

Predsednik odbora nemačkog Bundestaga za spoljne poslove, podsetimo, pokušao je da se umeša u izbore u Srbiji, šireći laži o navodnim nepravilnostima, zbog čega je dobio žestok odgovor srpskih zvaničnika, pre svega, premijerke Ane Brnabić. Rot je, naime, otvoreno stao na stranu dela opozicije koju predvodi lider Stranke Slobode i pravde Dragan Đilas. Sada, da ne bude zabune koga još podržava uz Đilasa, napao je Ameriku zbog navodno nepravednog odnosa prema Aljbinu Kurtiju.


Rot je izjavio da su dodatni uslovi koje SAD nameću Kosovu za ulazak u Savet Evrope nepravedni.


- Potpuno je neshvatljivo da SAD postavljaju dodatne uslove za članstvo Kosova u Savetu Evrope. Ovaj neuravnoteženi pristup SAD prema Kosovu mora konačno prestati. To je nepravedno - napisao je Rot na Tviteru.
On je dodao da Savet Evrope i njegove države članice treba da donose odluke, a ne SAD.


Specijalni američki izaslanik za zapadni Balkan Gabrijel Eskobar izjavio je da, pored odluke o Manastiru Visoki Dečani, Kosovo ima još dva uslova za članstvo u Savetu Evrope, formiranje Zajednice opština sa srpskom većinom (ZSO) i pitanje eksproprijacije zemljišta na severu Kosova.


Rot je, s druge strane, podelio i objavu svog kolege iz Bundestaga Franka Švabea, koji je prokomentarisao Eskobarovu izjavu tokom posete Prištini pre nekoliko dana.
- Uz dužno poštovanje specijalnog izaslanika SAD za zapadni Balkan Gabrijela Eskobara, Savet Evrope omogućava stvari koje drugi nisu mogli postići. A mi ćemo odlučiti o zahtevu Kosova za članstvo, na osnovu naših pravila i vrednosti - napisao je Švabe, a preneo njegov istomišljenik Rot.


Kao što se zna, nakon što je Priština aplicirala za članstvo u Savetu Evrope, o čemu je juče govorio i predsednik Aleksandar Vučić, određena je Grkinja Dora Bakojani da bude izvestilac po ovom zahtevu. Bivša ministarka spoljnih poslova Grčke i gradonačelnica potom je pred Prištinu postavila tri uslova, ova koja je pomenuo Eskobar, da bi se o tom zahtevu uopšte raspravljalo. To je naišlo na negodovanje glavnih mentora Prištine i Aljbina Kurtija poput Mihaela Rota i na Bakojanijevu su počeli da vrše strašne pritiske. Šta će na kraju biti, videćemo...

 

Đukanović: Strašno licemerje


O licemerju nekih u Nemačkoj govori i funkcioner SNS advokat Vladimir Đukanović. Evo njegove objave na Tviteru:


- U Nemačkoj ministarka veli da bi đake u školama trebalo pripremati za rat i da se sloboda može izgubiti. Hm, zamislite kada bi neki ministar u Srbiji to izjavio. Verovatno bi nas optužili za autokratiju, militarizaciju društva, ispiranje mozga deci... I to bi nas optužili isti ti Nemci. Tamo je izgleda militarizacija poželjna. Kakvo licemerje!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (18)

Loading
Skočko

17.03.2024 19:18

Sve je to ista banda sa istim ciljevima. Možda mu je Djilas i pisao tekst twita.

Tamara

17.03.2024 19:29

Sve je to ista banda sa istim ciljevima. Možda mu je Djilas i pisao tekst tvita.

Maja

17.03.2024 19:30

Po ko zna koji put Rot pokazuje bez imalo srama da je na strni yorištine i podržava lažnu državu Kosovo.

Esa

17.03.2024 19:33

Srbija je nezavisna zemlja i njeni izbori su njena stvar.