ZEDER O EKSPU: To je ogromna šansa i budućnost, Srbija se ekonomski jako unapredila

Autor:

Vesti

15.03.2024

13:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Podsetimo, prilikom obraćanja javnosti, predsednik je izjavio da je Zederu prihvatio sedam tačaka za koje kaže da su odmah prihvaćene.

ZEDER O EKSPU: To je ogromna šansa i budućnost, Srbija se ekonomski jako unapredila

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Predsednik Vlade Bavarske, Markus Zeder je tokom današnje posete Srbiji, nakon sastanaka sa predsednikom Aleksandrom Vučićem govorio i o nadolazećem EKSPU 2027.

- Ekspo je ogromna šansa i budućnost. Mi ćemo to podržati. Bavarska preduzeća će učestvovati. Srbija se ekonomski jako unapredila. Jako je interesantno tržište za nas. Svakako ćemo se posvetiti intenziviranju naših međusobnih odnosa - rekao je Zeder.

Podsetimo, prilikom obraćanja javnosti, predsednik je izjavio da je Zederu prihvatio sedam tačaka za koje kaže da su odmah prihvaćene.

- Razgovarali smo o važnim pitanjima, daljem unapređenju i intenziviranju odnosa sa Bavarskom. Predložila je naša strana sedam važnih stvari, deo je odmah prihvaćen. Ekonomske saradnje, saobraćaja, poljoprivrede, zaštite životne sredine... Zamolio sam da nam pomogne u svim vidovima saradnje sa Tehničkim univerzitetom u Minhenu koji je krov Evrope po uspesima, rezultatima. Predložio sam svaku vrstu saradnje, rekao da smo spremni to i da platimo - kazao je predsednik Vučić.

 

- Bavarsko državno ministarstvo za ekonomiju upravlja u 30 država sveta, zamolio sam da jedno takvo bude otvoreno i u Beogradu. Svaka vrsta saradnje u IT sektoru je dobrodošla. Cenimo načine na kojima se ministar Bavarske obraća Srbiji i njenim građanima, to je čovek koji poznaje istoriju. Pokazuje poštovanje i u nama vidi partnere i prijatelje. Veliko hvala na poseti i osećajte se kao kod kuće - rekao je Vučić.

Takođe, predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas, posle sastanka sa predsednikom Vlade Bavarske Markusom Zederom, da je za Srbiju veoma važna saradnja sa Bavarskom i istakao da samo bavarske kompanije u našoj zemlji zapošljavaju 25.000 ljudi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (20)

Loading
Dina

15.03.2024 13:44

Srbija je postigla ogromne rezultate od kada je na vlasti Aleksandar Vučić.

Keti

15.03.2024 13:45

Expo je velika prilika da Srbija pokaze svetu da je dorasla za tako ozbiljan projekat

Jaca

15.03.2024 14:04

Ekspo je ogromna šansa i budućnost Srbije

Palmeiras

15.03.2024 14:04

Šta zna Nemac. Bolje zna ova (anti)srpska opozicija o Ekspu koji pljuje kao da je to najužasnija vest koju su mogli da čuju.