OVO JE NOVA VLADA SRBIJE! OTKRIVAMO: Moguća kadrovska rešenja za Nemanjinu 11

Autor:

Vesti

05.03.2024

20:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uz dobro poznata imena, videćemo i neka druga lica. Najozbiljniji kandidat za premijera Miloš Vučević, uz Sinišu Malog

OVO JE NOVA VLADA SRBIJE! OTKRIVAMO: Moguća kadrovska rešenja za Nemanjinu 11

Foto: NemanjaPancic,SrdjanBosnic,DjordjeKojadinovic,NebojšaMandić,TanjugJaroslav,PredragMiticPap

Sklapanje kockica za novu vladu Srbije, kako saznaje Srpski telegraf, privodi se kraju. Dobar deo imena je već poznat, za neke se zna da će biti u Vladi, ali se ne zna koji će im resori biti povereni, a neki tek treba da dobiju kartu za Nemanjinu 11.


Kako kaže dobro upućeni sagovornik našeg lista, biće ovo Vlada kontinuiteta, u kojoj će ostati jedan deo kadrova iz sadašnjeg sastava. Kako god, insistiraće se na timskom radu i na tome da sve bude podređeno ekonomskom napretku Srbije, oličenom u projektu "EXPO 2027" i obezbeđivanju mira, sigurnosti i boljeg života za sve građane. Svakako, uz zadržavanje nezavisne i suverene politike, otporne na spoljne pritiske, baš onakve kakvu sada vodi naša država, na čijem je čelu Aleksandar Vučić.


SAMO NAPRED


- Najozbiljniji kandidat za mesto premijera je Miloš Vučević, aktuelni ministar odbrane, uz Sinišu Malog. Vučić još vaga za mnoga mesta i želi natenane da donese odluku. Znamo da na njega vrše pritisak interesni lobiji, kao i mnogi i sa Istoka i sa Zapada. Ali, znamo i da su u njegovom slučaju takvi pritisci bukvalno kontraproduktivni - ističe naš dobro upućeni sagovornik.


Vlada bi mogla da bude formirana krajem marta ili u prvoj polovini aprila, dodaje naš sagovornik. Do tada, razgovaraće se i s koalicionim partnerima poput socijalista, PUPS, stranke Rasima Ljajića...
Dejan Miletić iz Centra za proučavanje globalizacije kaže za naš list da sastav Vlade mora da bude takav da ona funkcioniše kao jedan zajednički tim, koji će Srbiju da vuče napred.


- Očekujem bar polovinu novih ministara, koji će uneti novo osveženje u Vladu i doprineti boljem i kvalitetnijem radu i novim rešenjima. Državni stratezi, verujem, doneće dobre odluke. Novi, mladi ljudi, nestranačke ličnosti, svakako su dobrodošli u Nemanjinu - navodi Miletić.


VELIKA ULOGA


Marko Matić iz Centra za odgovorne medije naglašava da, ukoliko pri izboru budućih ministara glavni kriterijum budu njihovi rezultati, onda bismo mogli da očekujemo nova lica u sastavu budućeg kabineta u Nemanjinoj:


- Međutim, jasno je da će veliku ulogu igrati i politički kriterijumi, koalicioni dogovori i nimalo lak međunarodni položaj zemlje i izazovi s kojima će se nova vlada suočiti. Upravo zbog toga građani od nove vlade očekuju novu energiju i nova lica, kako iz redova SNS tako i iz redova koalicionih partnera i nestranačkih ličnosti, ali i sve one ministre koji su svoju dužnost obavljali odgovorno i u interesu svih građana.

 

Miletić: Najvažnije je da Vlada funkcioniše kao tim

Matić: Građani od Vlade očekuju novu energiju

Izvor našeg lista: Znamo da na Vučića vrše pritisak razni interesni lobiji, mnogi sa Istoka i Zapada, ali znamo i da je to u njegovom slučaju kontraproduktivno

 

Miloš Vučević, premijer
Siniša Mali, ministar finansija i prvi potpredsednik
Bratislav Gašić, policija
Ivica Dačić, odbrana
Irena Vujović, ekologija
Milan Krkobabić, briga o selu
Marko Đurić, diplomatija
Goran Vesić, građevinarstvo i saobraćaj

Važne funkcije za Brnabićevu, Orlića, Selakovića, Ristića...

Prema rečima našeg sagovornika, u Nemanjinoj je rezervisano mesto i za Danicu Grujičić, videće se da li u resoru zdravstva ili nekom drugom, pošto se za zdravstvo pominje i Sanja Radojević Škodrić iz RFZO. Dosadašnja premijerka Ana Brnabić imaće veoma važnu funkciju u državi, slično važi i za Vladimira Orlića i Nikolu Selakovića. Takođe, jednu od bitnih pozicija zauzeće i Dejan Ristić, direktor Muzeja žrtava genocida.
U Vladi će biti i Rasim Ljajić (najverovatnije) ili neko iz njegove partije, za koga se on odluči, a dosadašnjim radom mesto ministra rezervisao je i Đorđe Milićević (SPS).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (1)

Loading
Kajzer Soze

05.03.2024 22:40

Kakva baronija!