ŠAPIĆ OTKRIVA: Zašto je Beograd ključan za budućnost cele Srbije?

Autor:

Vesti

03.03.2024

18:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šapić: "Izbori u Beogradu kao vrednosni izbori"

ŠAPIĆ OTKRIVA: Zašto je Beograd ključan za budućnost cele Srbije?

Foto: ST/Vladimir Lukić


Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić nedavno se obratio prisutnim građanima na skupu Srpske napredne stranke u Beogradu, ističući da su pred nama izbori koji će biti mnogo više od puke odluke o komunalnim stvarima. On je naglasio da će ovi izbori biti vrednosni izbori, gde će se birati između dva pogleda na državu, narod, srpsku naciju i ekonomiju.

Politika grada kao odraz državne politike

Šapić je istakao da politika grada mora da prati i državnu politiku te da je važno da postoji usklađenost između ova dva nivoa vlasti. Podvukao je da je važno da se Beograd i Srbija razvijaju u skladu sa zajedničkim vrednostima i ciljevima.

- Izbori koji neće biti koji se tiču samo kanalizacije, puteva i komunalnih stvari, ovo će biti vrednosni izbori gde će se birati između dva pogleda na državu i narod, dva pogleda na srpsku naciju, dva pogleda na ekonomiju. Kada god smo imali srpsku upravu bilo je dobro i drugima. Politika grada mora da prati i državnu politiku. Nalazimo se u specifičnom momentu, ukoliko izgubimo Beograd pitanje je šta će biti i sa Srbijom - naveo je Šapić i dodao:

- Na izborima u Beogradu glasaće i odlučivaće građani naše države i naših gradova, neće stranci odlučivati ni ko je gradonačelnik, ni ministar ni ko može a ko ne da glasa.


Specifičan trenutak za Srbiju

U svom obraćanju, Šapić je naglasio da se trenutno nalazimo u specifičnom momentu te da će ishod izbora u Beogradu imati značajan uticaj na celu Srbiju. On je upozorio da ukoliko izgube izbore u Beogradu, postavlja se pitanje šta će biti sa Srbijom, ističući time ozbiljnost situacije i njenu širu važnost.

Građani kao ključni faktor

Šapić je istakao da će na izborima u Beogradu ključnu ulogu imati građani, te da će upravo oni odlučiti ko će biti gradonačelnik. Naglasio je da je važno da odluke koje se tiču lokalne samouprave budu u rukama građana, a ne stranaka.

U svetlu Šapićevih reči, jasno je da se predstojeći izbori u Beogradu percipiraju kao mnogo više od običnih lokalnih izbora. Oni postaju sukob vrednosti, vizija i pogleda na budućnost, kako grada Beograda, tako i cele Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (8)

Loading
Ana

03.03.2024 18:26

Beograd je ključan za budućnost cele Srbije,zato je važno da Djilasovce pobedimo još jače nego u decembru

Tamara

03.03.2024 18:28

Beograd je ključan za budućnost cele Srbije,zato je važno da Djilasovce pobedimo

Ljubicica

03.03.2024 19:01

Lako je birati izmedju Vucica koji se bori za Srbiju i Djilasovaca koji bi da nam uniste zemlju. Mislim da je svima jasno kao dan

Fris

03.03.2024 19:03

Jesu ovo ključni izbori. Mogla je vlast da bude formirana, ali potrebna je ipak dominantna pobeda da se zna kako stoje stvari, pošto opozicinim ludacima to nije jasno.