BOLESNICI! VUČIĆ IM SE PRIVIĐA I U NASTUPU KONSTRAKTE: Mediji Dragana Šolaka opsednuti predsednikom Srbije

Autor: LJUBINKA MIJUŠKOVIĆ

Vesti

01.03.2024

21:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iskoristili pesmu koja konkuriše za Evroviziju da naprave politički pamflet

BOLESNICI! VUČIĆ IM SE PRIVIĐA I U NASTUPU KONSTRAKTE: Mediji Dragana Šolaka opsednuti predsednikom Srbije

Foto: Youtube/NOVA S, RTS

Mediji u vlasništvu tajkuna Dragana Šolaka opsednuti su predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem do te mere da su ga čak doveli u vezu s Konstraktinim nastupom na Pesmi za Evroviziju!


Naime, portal Nova.rs je objavio tekst o Konstraktinom učešću na ovom festivalu - red o pesmi, red o performansu, a onda su u priču uveli i predsednika. Pišu kako su, tobože, društvene mreže preplavljene poređenjem umetnice koja u jednom delu nastupa drži hleb sa slikom Vučića kako jede sendvič.
Republika

Foto: Youtube/NOVA S, RTS

Printskrin Šolakovih medija

 


SPRDANJE SA HLEBOM


Podsetimo, radi se o sendviču zbog kog su ga takođe svojevremeno razvlačili, mada se radilo o akciji sniženja cena osnovnih namirnica, mere koju su pozdravili građani Srbije, a koju su kasnije primenile i druge zemlje u regionu.


- Osim toga, mnogi su u njenoj pesmi i nastupu videli paralelu i s trenutnom političkom atmosferom u zemlji. Društvene mreže preplavile su njene fotografije na kojim drži hleb, dok je pored nje Aleksandar Vučić sa sada već čuvenom polovinom hleba, od kog je u predizbornoj kampanji pravio sendvič s parizerom - piše Nova, pa dodaje:

Foto: Youtube/NOVA S, RTS

Konstrakta mesi hleb na nastupu

 


- U tom kontekstu Konstraktinu pesmu možemo da tumačimo i na još jedan način - stanje je niti novo niti bolje, već živimo jedno te isto svakog dana.


Politički analitičar Stevica Deđanski kaže za Srpski telegraf da opsednutost Šolakovih medija šefom države više nije normalna.


- Vrlo je teško komentarisati ljude koji su izgubili dodir s realnošću, koji su do te mere opsednuti predsednikom da to nije normalno. Ako od pesme, a Konstraktina nema veze s politikom, naprave politički pamflet, to pokazuje na koliko su niske grane spali. Svakoga dana vidimo od njih novu i veću glupost i očigledno sve to nema kraja - kaže Deđanski.

Foto: Youtube/NOVA S, RTS

Predsednik Vučić sa sendvičem

 

FALE SAMO VANZEMALJCI


Prema rečima Dejana Miletića, sad zaista nema toga što mediji u vlasništvu Dragana Šolaka nisu povezali s Vučićem ili njegovom porodicom.


- Stvarno više da se smuči čoveku. Dokle više? I najvećim mrziteljima predsednika verujem da bi se ogadilo više. Ako možete i Konstraktu da povežete, onda možete i vanzemaljce - kaže Miletić za naš list.


Kriv im za vakcine, vaučere, izbore...


Šolakovci su dosad više puta probijali dno u želji da opletu po predsedniku Srbije. Tako su ga pljuvali u vreme epidemije koronavirusa, jurili neka izmišljena mesta da ih predstave kao punktove koji ne rade, a istina je da je vakcinacija u Srbiji bila organizovana bolje nego u većini sveta.
Cinično su izveštavali i kad je obećao vaučere za bolesnu decu, a da ne govorimo o tekstovima o navodnim fantomskim biračima i prekrajanju volje Beograđana da bi se ispostavilo da na pomenutim adresama žive isti ljudi više decenija.


Grafiti mržnje na školi


Na jednoj osnovnoj školi na Novom Beogradu osvanule su poruke mržnje, s natpisima "Smrt Vučiću" i "Odlazi iz ove države", što je očigledna posledica atmosfere koje stvaraju opozicija i njeni mediji.
Glavni javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu dao je nalog nadležnom tužilaštvu da identifikuje osobe koje su ispisala grafite i podseća da pretnje ubistvom predsedniku predstavljaju poseban oblik krivičnog dela.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (43)

Loading
Tamara

01.03.2024 21:10

Koji su to bolesnici....

Esa

01.03.2024 21:22

@Tamara - Deo opozicije samo vkdi Vucica. Srbija ih ne zanima

Milivoje

01.03.2024 21:13

Koliko je samo ova opozicija bolesna dokazuje ovaj tekst Nove S.

Stara

01.03.2024 21:14

Meni samo nije jasno kako su drugosrbijanci uspeli da povežu Konstraktinu pesmu i Vucica?