"UPUTIO SAM POZIV TOKAJEVU DA POSETI SRBIJU" Aleksandar Vučić otkrio detalje razgovora sa predsednikom Kazahstana (FOTO)

Autor:

Vesti

20.02.2024

12:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na svom Instagram profilu je objavio informaciju.

"UPUTIO SAM POZIV TOKAJEVU DA POSETI SRBIJU" Aleksandar Vučić otkrio detalje razgovora sa predsednikom Kazahstana (FOTO)

Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav/printscreen

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom sa predsednikom Republike Kazahstan Kasimom Žomartom Tokajevim.

- Odličan razgovor sa predsednikom @tokayev_online tokom kojeg smo potvrdili privrženost poštovanju normi međunarodnog javnog prava i uzajamnu podršku teritorijalnom integritetu. Dogovorili smo da u najskorijem roku bude održana sednica Mešovitog komiteta za saradnju između naših zemalja, a uputio sam i poziv predsedniku Tokajevu da poseti Srbiju tokom 2024. godine - napisao je predsednik Srbije na svom Instagram profilu.

 

 

Da podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u intervjuu za agenciju TASS da namerava da zadrži nezavisnu politiku kada je reč o neuvođenju antiruskih sankcija, uprkos ogromnom pritisku Zapada.

Osvrćući se na proteklu Minhensku bezbednosnu konferenciju, koja je održana od 16. do 18. februara, on je ocenio da je ona pokazala da međunarodni akteri više ne rade na postizanju mira.

- Ja predstavljam malu državu i nemam pravo da se mešam u poslove velikih i, za razliku od većine lidera, predsednika i premijera, znam da naše mišljenje nije mnogo važno, ali se ponekad razlikuje od drugih, pa je stoga primetno - rekao je Vučić.

Dodao je da je bio mnogo puta na Minhenskoj konferenciji i da misli da je važno pre svega videti i čuti kako zapadni svet razmišlja, a i saslušati različita mišljenja i nešto naučiti. Prema njegovim rečima, ovog puta je mogao mnogo da vidi, ali je izrazio bojazan da nije bilo dovoljno zaključaka koji bi omogućili pronalaženje inovativnih i inventivnih rešenja u pravcu mira.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (26)

Loading
Nena

20.02.2024 13:29

Вучић је много учинио за српску дипломатију, ојачао је односе између Србије и бројних европских и неевропских држава.

Marija

20.02.2024 13:29

Srbija jača saradnju sa prijateljskom zemljom Kazahstanom u ekonomskom i vojnom sektoru.

Lela

20.02.2024 13:31

Сигурна сам да ће Токајев прихватити Вучићев позив да посети Србију што ће још више учврстити односе Србије и Казахстана.

Lana

20.02.2024 13:36

Srbija i Kazahstan na zdravim osnovama nastavljaju da jačaju bilateralne odnose za dobrobit oba naroda.