JOVANOV: Dakle Zelenovićevi poslanici neće doći na sednicu - što samo po sebi ne bi bilo toliko zanimljivo da broj Zelenovićevih poslanika nije NULA! (FOTO)

Autor:

Vesti

04.02.2024

13:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Konstitutivna sednica Skupštine Srbije zakazana je za 6. februar.

JOVANOV: Dakle Zelenovićevi poslanici neće doći na sednicu - što samo po sebi ne bi bilo toliko zanimljivo da broj Zelenovićevih poslanika nije NULA! (FOTO)

Foto: Tanjug/J. PAP

U skladu sa važećim odlukama, na prvoj sednici Skupštine će se potvrditi mandati poslanika, obrazovati poslaničke grupe, obaviti izbor predsednika i potpredsednika Skupštine, imenovati generalni sekretar Skupštine, a mogu se obrazovati i radna tela Skupštine.

Milenko Jovanov, šef poslaničke grupe naprednjaka u Skupštini Srbije, još jednom je potkačio opoziciju i jednog od njenih lidera Nebojšu Zelenovića, govoreći o predstojećoj sednici. 

- Dakle Zelenovićevi poslanici neće doći na sednicu, što samo po sebi ne bi bilo toliko zanimljivo da broj Zelenovićevih poslanika nije 0 (slovima: nula), jer je ustupio svoja mesta Lutovcu da bi uopšte sastavili listu i optimistično se pozicionirao posle sedamdesetog mesta.

Ali mu to ne smeta da na sva zvona objavi bojkot sednica NSRS. Kako će da bojkotuju oni koji i nisu poslanici, to nije objasnio...

Kako se oni lepo sprdaju sa svojim biračima i kako ih vickasto tretiraju kao imbecile. - napisao je on na društvenoj mreži X (Nekadašnji Tviter)

Podsetimo, obično se stranke u Srbiji dele na dva dela, a Đilasova koalicija "Srbija protiv nasilja" puca na mnogo sastavnih delova. Maska jedinstva koju pokušavaju da predstave javnosti pala je već na pitanju da li ili ne prisustvovati konstitutivnoj sednici Skupštine Srbije 6. februara.

Nezvanično, sastanak na kom je ovo bila glavna tema, u jednom trenutku su pale teške reči, što i ne bi bilo čudo ako se zna da nedavno u Stranci slobode i pravde umalo nije izbila tuča dvojice funkcionera.

OPSTRUKCIJA, ALI ISPRED

Prvo su Dragan Đilas, Marinika Tepić i Aleksandar Jovanović Ćuta obavestili da je pao čvrst dogovor da se mandati osvojeni na decembarskim izborima ipak uzmu, bez obzira na tvrdnje o navodnoj izbornoj krađi. Međutim, izgleda da partije, članice koalicije nisu bile na istom sastanku jer se ubrzo oglasila potpredsednica Demokratske stranke Dragana Rakić, koja je rekla da je predsedništvo te stranke jednoglasno donelo odluku da ne treba da učestvuju na konstitutivnoj sednici.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (41)

Loading
Nešo N

04.02.2024 13:48

Pa da i hoće Zalenović više ne može da uđe u prostorije Narodne skupštine.

Srbin

04.02.2024 14:36

Pa Zelenović je smehotres, jadnik jedan.

Slavica

04.02.2024 14:37

E Zelenoviću propasti jedna.

Tatjana

04.02.2024 14:39

Pa ne zamerite Zelenoviću, još mu nisu rekli da je Game over!