KURTI ZABRANJUJE DINAR NA KOSOVU UPRKOS PREPORUKAMA ZAPADA! Vučić sazvao hitan sastanak

Autor:

Vesti

30.01.2024

21:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kurti odbio predlog SAD, EU i zemalja Kvinte: Zabranjuje se upotreba dinara na Kosovu i Metohiji

KURTI ZABRANJUJE DINAR NA KOSOVU UPRKOS PREPORUKAMA ZAPADA!  Vučić sazvao hitan sastanak

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ


Predsednik vlade privremenih vlasti u Prištini, Albin Kurti, doneo je odluku da zabrani upotrebu dinara na Kosovu i Metohiji, odbijajući predlog SAD, EU i zemalja Kvinte. Ova odluka je izazvala hitan sastanak u Predsedništvu Srbije, gde je predsednik Aleksandar Vučić okupio pojedine ministre kako bi se dogovorili o narednim koracima.

Odluka privremene vlade u Prištini da zabrani upotrebu dinara, uprkos preporukama Zapada, postavlja pitanje da li su ovi potezi deo unapred dogovorenog manevra koji ima za cilj nastavak progona Srba i podršku albanskim separatistima na Kosovu i Metohiji.

**Reakcija Beograda: Hitni sastanak u Predsedništvu**

Predsednik Aleksandar Vučić reagovao je na odluku Albin Kurtija sazivajući hitan sastanak u Predsedništvu Srbije. Cilj sastanka bio je dogovor o narednim koracima koje će Beograd preduzeti povodom zabrane upotrebe dinara na Kosovu i Metohiji.

Ova reakcija ukazuje na ozbiljnost situacije i potrebu za brzim delovanjem kako bi se zaštitili interesi Srba na Kosovu i Metohiji.

**Nastavak pritiska na Srbe: Ignorisanje signala Zapada**

Odluka privremene vlade u Prištini da zabrani upotrebu dinara, uprkos preporukama SAD, EU i zemalja Kvinte, predstavlja nastavak pritiska na srpsku zajednicu na Kosovu i Metohiji. Time se postavlja pitanje da li je odluka Albin Kurtija da ignoriše signale Zapada samo deo političkog manevra koji ima za cilj podršku albanskim separatistima.

Ova situacija dodatno komplikuje već napetu političku situaciju na Kosovu i Metohiji i zahteva hitne diplomatske reakcije.

**Zabrana dinara: Nova prepreka za srpsku zajednicu**

Zabrana upotrebe dinara na Kosovu i Metohiji predstavlja novu prepreku sa kojom se suočava srpska zajednica u regionu. Ova odluka dodatno komplikuje svakodnevni život Srba na Kosovu i Metohiji, stavljajući ih u nezavidan položaj.

Očekuje se da će reakcija Beograda na ovu zabranu biti odlučna i da će biti preduzete mere kako bi se zaštitili interesi srpske zajednice na Kosovu i Metohiji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (37)

Loading
Jelena

30.01.2024 21:35

Strašno koliko samo smelosti ima Kurti da ukine dinar na KiM!

Nada

30.01.2024 21:36

Zapad ne treba da izdaje nikakve crne preporuke nego da naredi svom lakeju Kurtiju da prestane praviti probleme

Tijana

30.01.2024 21:37

Ovog drekavca Kurtija treba staviti na mesto.

Milja

30.01.2024 21:39

Gde nam je pametni Samardžić i Miloš Jovanović da nam kažu šta da radimo uzimajući u obzir da su oni i Koštunica pustili iz zatvora ovog probisveta Kurtija i gomilu terorista? Bednici koji su nam ostavili probleme.