ČAK 1.500 TAKSISTA OSTALO BEZ POSLA! Početkom godine na snagu stupio novi zakon koji niko nije ozbiljno shvatio! PREDSEDNIK UDRUŽNJA: "NEKA, SAMI SU KRIVI"!

Autor:

Vesti

20.01.2024

16:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Udruženja taksista nije pokazao razumevanje za taksiste koji su ostali bez posla. On je istakao da je kanton još pre četiri godine obavestio taksiste o novom zakonu, te da su imali dovoljno vremena da nauče nemački jezik.

ČAK 1.500 TAKSISTA OSTALO BEZ POSLA! Početkom godine na snagu stupio novi zakon koji niko nije ozbiljno shvatio! PREDSEDNIK UDRUŽNJA: "NEKA, SAMI SU KRIVI"!

Foto: Shutterstock

U kantonu Cirih, taksisti su se našli u teškoj situaciji nakon što je novi zakon stupio na snagu, zahtevajući od njih da pokažu sertifikat o poznavanju nemačkog jezika na nivou B1 kako bi zadržali dozvolu za obavljanje posla. Ovaj zahtev je rezultirao time da čak 1.500 taksista ostane bez posla, jer nisu ispunjavali zadati kriterijum.


Predsednik Udruženja taksista kantona Cirih Džordž Botonakis, nije pokazao razumevanje za taksiste koji su ostali bez posla. On je istakao da je kanton već pre četiri godine obavestio taksiste o novom zakonu, te da su imali dovoljno vremena da nauče nemački jezik.

- Kanton je pre četiri godine izvestio taksi industriju o ovoj novosti. Za neke je ova odluka bila iznenađujuća. Međutim, sami su krivi. Obavestili smo ih o novom zakonu pre više od četiri godine  - istakao je Botonakis.

Prema njegovim rečima, činjenica da toliko taksista nije dobro poznavalo nemački jezik šteti taksi industriji.


- Ova nova odluka i činjenica da veliki broj taksista nije bio dovoljno vešt u nemačkom jeziku, predstavlja ozbiljan udarac ne samo za njih, već i za čitav sektor u kantonu. Nisu samo oni pretrepli štetu - rekao je Botonakis.

Inače, novi zakon, koji je stupio na snagu 1. januara, zahteva od taksista u ovom kantonu  poznavanja nemačkog jezika na nivou B1. On je donet još pre četiri godine i ostavio je zaposlenima u ovom sektoru dovoljno vremena da nauče jezik. Međutim, očigledno da mnogi taksisti ga nisu shvatili ozbiljno.

Bonus video

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading