ŠTA ČEKA EKONOMIJE ZEMALJA VAN EU: Vučić se u Davosu sastao sa Kristin Lagard (FOTO)

Autor:

Vesti

17.01.2024

22:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vučić trenutno boravi u Davosu gde prisustvuje Svetskom ekonomskom forumu.

ŠTA ČEKA EKONOMIJE ZEMALJA VAN EU: Vučić se u Davosu sastao sa Kristin Lagard (FOTO)

Foto: Gian Ehrenzeller/Keystone via AP

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, razgovarao je danas u Davosu sa predsednicom Evropske centralne banke, Kristin Lagard, o ekonomskim predviđanjima za 2024. godinu.

Na svom Instagram nalogu "buducnostsrbijeav", Vučić je izjavio da su posebno diskutovali o perspektivama razvoja i merama monetarne politike ekonomija izvan EU, s fokusom na doprinos opštoj finansijskoj stabilizaciji.

- Sa predsednicom Evropske centralne banke Kristin Lagard o ekonomskim predviđanjima za 2024. godinu u izazovnom i složenom međunarodnom kontekstu, a posebno o perspektivama razvoja i merama monetarne politike ekonomija izvan EU, koje bi doprinele opštoj finansijskoj stabilizaciji - naveo je Vučić.

Podsetimo, Vučić trenutno boravi u Davosu gde prisustvuje Svetskom ekonomskom forumu.

Tema ovogodišnjeg Svetskog ekonomskog foruma u Davosu je “Ponovna izgradnja poverenja” . Ovaj skup okuplja svetske političke i poslovne lidere, slavne ličnosti i istaknute društvene aktiviste. Među ključnim temama ovogodišnjeg skupa su postizanje bezbednosti i saradnje u podeljenom svetu, stvaranje rasta i radnih mesta za novu eru, veštačka inteligencija kao pokretačka snaga za privredu i društvo, dugoročna strategija za klimu, prirodu i energiju.

Na ovogodišnjem Svetskom ekonomskom forumu u Davosu, očekuje se prisustvo mnogih svetskih lidera, poslovnih ljudi i društvenih aktivista. Pored Vučića, među njima su predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen, nemački kancelar Olaf Scholz, generalni direktor Međunarodnog monetarnog fonda Kristalina Georgijeva, predsednik Švajcarske Ignjacio Kasis, predsednik Litvanije Gitanas Nauseda, predsednik Severne Makedonije Stevo Pendarovski, premijer Španije Pedro Sančez, premijer Luksemburga Gzavije Betel, premijer Slovačke Eduard Heger, predsednik Ruande Pol Kagame, potpredsednik Evropske komisije Frans Timermans i drugi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (25)

Loading
Maja

17.01.2024 22:57

Vučić svakog dana pokazuje koliko se bori za svoju državu. Sastanci i razgovori su jako bitni za saradnju sa ostalim zemljama.

Tanja

17.01.2024 23:04

Srbija je zemlja koja gleda svoj interes i ide putem razvoja i prosperiteta zahvaljujući pametnoj politici koju vodi Predsednik Vučić.

Tijana

17.01.2024 23:18

Jako vazni sastanci naseg predsednika koji iskljucivo radi za dobro Srbije.

Ika

17.01.2024 23:34

Vazni sastanci koji unapređuju nasu ekonomiju i napredak Srbije su uvek dobro došli.