IZBORI NISU POKRADENI, OPOZICIJA SAMO UZ POMOĆ ZAPADA MOŽE NA VLAST! Poznati nemački sajt o ubedljivoj pobedi Vučića i kome se u Srbiji više ne može verovati!

Autor:

Vesti

04.01.2024

06:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemci ocenjuju da je za SPN "posebno razočaravajući" poraz na lokalnim izborima u Beogradu, ali da poraz "prozapadne alijanse" na parlamentarnim izborima nije iznenađenje i da su ankete pre izbora ukazivale na "identične rezultate" SPN.

IZBORI NISU POKRADENI, OPOZICIJA SAMO UZ POMOĆ ZAPADA MOŽE NA VLAST! Poznati nemački sajt o ubedljivoj pobedi Vučića i kome se u Srbiji više ne može verovati!

Foto: printskrin

Nemački sajt ''Nahdenk zajten'' (Nach Denk Seiten) analizirao je rezultate izbora u Srbiji u članku pod nazivom "Srbija posle izbora: Vlast predsednika Vučića nije ugrožena", u kojem je ocenio da tvrdnje opozicije o izbornoj prevari u Srbiji nisu ubedljive.

U članku, čiji je autor Bernd Dušner, navodi se da koalicija "Srbija protiv nasilja" (SPN) samo uz pomoć Zapada može da dođe na vlast i da su SAD, EU i Nemačka pojačali pritisak na Beograd da odustane od političke neutralnosti i dobrih odnosa sa Rusijom i Kinom od rata u Ukrajini, a da SPN vide kao važnu polugu za to.

Ukazujući na proteste koje je organizovao SPN nakon "teškog poraza" na parlamentarnim i lokalnim izborima 17. decembra, fizičke napade na članove Republičke izborne komisije i "pokušaj huligana" da upadnu u Gradsku skupštinu u Beogradu, autor članka ocenjuje da su svi ti događaji mogli da odaju utisak da je Beograd na ivici "obojene revolucije". Autor navodi da je SNS odnela ubedljivu pobedu na izborima sa osvojenih 47 odsto glasova, a da je SPN, koju naziva "prozapadnom koalicijom", doživela "ozbiljan poraz" sa osvojenih 23 odsto glasova.

Republika

Foto: youtube.com/ N1

Srbija protiv nasilja, protest

 

Ocenjuje da je za SPN "posebno razočaravajući" poraz na lokalnim izborima u Beogradu, ali da poraz "prozapadne alijanse" na parlamentarnim izborima nije iznenađenje i da su ankete pre izbora ukazivale na "identične rezultate" SPN.

- Posle izbora, njihovi lideri sada pričaju o izbornim malverzacijama i tvrde da im je ukradena pobeda. Međutim, njihovi navodi nisu ubedljivi - navodi ''Nahdenk zajten'' i podseća da je izbore pratilo 400 međunarodnih posmatrača, od čega je 80 članova Parlamentarne skupštine OEBS-a, Saveta Evrope i Evropskog parlamenta, kao i da su predstavnici svih lista bili prisutni kao anketari na biračkim mestima, a da optužbe za izbornu prevaru iznosi samo SPN.

U međuvremenu, piše nemački sat, mediji kao što je švajcarski ''Noje cirher cajtung'' priznali su da poraz prozapadne opozicije nije posledica "prevara režima", već njenih sopstvenih slabosti i u tom konetkstu naveo da se opozicionim političarima poput Dragana Đilasa i Borisa Tadića više ne može verovati.

S druge strane, navodi da su Makronova čestitka Vučiću i osuda nasilnih nereda američkog ambasadora u Beogradu Kristofera Hila "jasno stavili do znanja" da pobedu SNS, bar za sada, mora da prihvati Zapad. ''Nahdenk zajten'' zaključuje da "treba da budemo srećni ako je sprečen još jedan požar na Balkanu". "Treba da budemo srećni zbog neutralne Srbije koja može da posluži kao most između Istoka i Zapada za novu, hitno potrebnu politiku relaksacije", zaključuje ''Nahdenk zajten''.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (23)

Loading
Nenad

04.01.2024 07:14

Nećemo im dozvoliti da nam rade šta god poželi jer samo se Srbija pitala i dalje će se pitati.

Jovana

04.01.2024 07:19

Ljudi su na izborima pokazali svoju volju, a to je da ne zele opoziciju na vlasti.

Igor

04.01.2024 07:23

Opozicija neća na vlast nikada.

ceca

04.01.2024 07:24

Vučićeva pobeda na izborima jasno pokazuje podršku većine građana Srbije, što ukazuje na stabilnost i legitimitet njegove vlasti.