GIK OBJAVIO REZULTATE PONOVLJENOG GLASANJA U BEOGRADU: Lista "Srbija ne sme da stane" osvojila najviše mandata

Autor:

Vesti

31.12.2023

00:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rezultati ponovljenih izbora u Beogradu

GIK OBJAVIO REZULTATE PONOVLJENOG GLASANJA U BEOGRADU: Lista "Srbija ne sme da stane" osvojila najviše mandata

Foto: ST/Dragan Kadić


Gradska izborna komisija je večeras objavila rezultate sa ponovljenih izbora u Beogradu. Predsednik Gradske izborne komisije Zoran Lukić istakao je da je glasanje proteklo u miru i u skladu sa zakonom, pri čemu su sva tri biračka mesta zatvorena u 20 časova.

Rezultati izbora

Na osnovu 100% obrađenih rezultata sa svih biračkih mesta u gradu Beogradu, izborna lista broj 1 ALEKSANDAR VUČIĆ - Beograd ne sme da stane dobila je 49 mandata, izborna lista broj 3 SRBIJA PROTIV NASILJA – DOBRICA VESELINOVIĆ – prof. dr VLADIMIR OBRADOVIĆ dobila je 43 mandata, dok je izborna lista broj 5 DR MILOŠ JOVANOVIĆ – NADA ZA BEOGRAD osvojila 7 mandata. Izborna lista broj 13 "MI-GLAS IZ NARODA", koju predvodi Aleksandar Jerković, dobila je 6 mandata, dok je izborna lista broj 2 IVICA DAČIĆ – PREMIJER SRBIJE, TOMA FILA - GRADONAČELNIK BEOGRAD osvojila 5 mandata.

Ovi rezultati znače da će vodeća izborna lista imati većinu u lokalnom parlamentu, dok će ostale liste imati zastupljenost u skladu sa osvojenim mandatima.

Reakcije na rezultate

Nakon objave rezultata, javnost je pažljivo pratila reakcije političkih lidera i stranaka koje su učestvovale na izborima. Očekuje se da će rezultati izazvati različite komentare i analize, s obzirom na političku situaciju u Beogradu i značaj ove izborne trke.


Izbori u Beogradu su privukli veliku pažnju javnosti, a rezultati ponovljenih izbora definitivno će imati značajan uticaj na političku scenu grada. Sledi period analiza i pregovora, dok će novoizabrani lokalni parlament uskoro stupiti na snagu i preuzeti odgovornost za vođenje grada.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading