JANA IZ PRAGA OPISALA JEZIVE SCENE MASAKRA: Deca su prvo mislila kako jako grmi, onda su učitelji počeli da trče i viču

Autor: Blic

Vesti

21.12.2023

19:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jezivi masakr na Filozofskom fakultetu u Pragu

JANA IZ PRAGA OPISALA JEZIVE SCENE MASAKRA: Deca su prvo mislila kako jako grmi, onda su učitelji počeli da trče i viču

Foto: Tanjug/AP Photo/Petr David Josek, CHANNEL3/Printscreen


Danas je došlo do nezapamćenog masakra na Filozofskom fakultetu u Pragu, koji je šokirao celu češku javnost.

Majka Jana iz Praga opisala je jezive scene koje su se odigrale, prenoseći reči učitelja koji su trčali i vikali na decu da se sklone u učionice. Nakon toga je aktiviran sistem evakuacije, a policija je obavestila da je bezbedno.

Deca su prvo mislila kako jako grmi, jer je danas jako ružno vreme, kiša i orkanski vetar. Onda su učitelji počeli da trče i viču deci da odmah uđu u učionice - ovim rečima je za "Blic" opisala jezive scene masakra majka Jana iz Praga, čije dete pohađa školu u blizini fakulteta na kojem se dogodila masovna pucnjava.

- Aktivirali su sistem evakuacije. Bili su zatvoreni u školi dok policija nije javila da je bezbedno - rekla je majka Jana iz Praga za "Blic".

 

 


Ubica pre masakra ubio svog oca

 



Pre samog krvavog pira, ubica je ubio svog oca kod kuće, prema policijskim izvorima. Navodno je podmetnuo bombu kućne izrade, ali nije uspela.

Ovaj tragični događaj povezan je sa masovnom pucnjavom na fakultetu, a ubica je identifikovan kao student istorije sa psihičkim problemima.

 


Detalji masovne pucnjave



U masakru je ubijeno najmanje 15 ljudi, a najmanje 24 osobe su ranjene. Napadač je na kraju eliminisan, a cela zgrada fakulteta je evakuisana. Lokalni mediji prenose da je napadač pucao u sebe pre nego što je pao sa zgrade i umro. Ovo je tragedija koja će dugo ostati urezana u sećanjima celog grada.

 


Jezivo pismo ubice



Pre samog događaja, ubica je na nepoznatom sajtu ostavio jezivu poruku u kojoj je izneo svoje namere i motive. Ovo je dodatni šok za javnost i dodatno komplikuje već tešku situaciju.

Sve ove informacije bacaju svetlo na šokantan događaj koji je potresao Prag i čitavu Češku. Nadamo se da će istina izaći na videlo i da će zajednica moći da se oporavi od ovog užasnog događaja.

(BLIC)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading