ITALIJANSKA PREMIJERKA DOLAZI U SRBIJU! - Šta je cilj posete i kada stiže Đorđa Meloni!

Autor:

Vesti

29.11.2023

21:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Italijanska premijerka Đorđa Meloni dolazi u radnu posetu Srbiji u nedelju, 3. decembra, prenosi "Blic".

ITALIJANSKA PREMIJERKA DOLAZI U SRBIJU! - Šta je cilj posete i kada stiže Đorđa Meloni!

Foto: Instagram-buducnostsrbijeav

 Ovo je prvi put da Meloni dolazi u Srbiju od kada je izabrana na mesto premijerke Italije.

Poseta premijerke Meloni predstavlja važan događaj za odnose između Srbije i Italije. Očekuje se da će se tokom posete razgovarati o pitanjima od zajedničkog interesa, kao što su ekonomska saradnja, politički odnosi i evropske integracije.**Saradnja između Srbije i Italije**Srbija i Italija imaju dugu istoriju saradnje u različitim oblastima. Italija je jedan od najvažnijih trgovinskih partnera Srbije, a saradnja se ogleda i kroz investicije italijanskih kompanija u Srbiji.

Ova poseta premijerke Meloni pruža priliku da se dodatno unapredi ova saradnja i da se otvore nove perspektive za buduću saradnju.**Značaj posete premijerke Meloni**Dolazak premijerke Meloni u Srbiju ima simboličan i praktičan značaj. Simbolično, poseta ukazuje na važnost odnosa između dve zemlje i potvrđuje posvećenost jačanju međusobnih veza.

Sa praktične strane, ova poseta pruža priliku za konkretne razgovore o pitanjima od međunarodnog značaja, kao i o bilateralnim pitanjima koja zahtevaju pažnju i rešavanje.**Impresije i očekivanja**Očekuje se da će poseta premijerke Meloni biti pažljivo praćena od strane medija i javnosti.

Takođe, očekuje se da će se tokom posete čuti i stavovi zvaničnika Srbije o aktuelnim pitanjima, kao i da će se istaći zajedničke tačke saradnje i interesovanja između dve zemlje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading