OPOZICIJA PRIZNALA PODLU PREVARU: Glas za DESNICU je glas Đilasa

Autor:

Vesti

14.11.2023

19:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bez obzira na ideološke i programske razlike, spremni su na sve postizborne kombinacije u pokušaju da se dočepaju vlasti

OPOZICIJA PRIZNALA PODLU PREVARU: Glas za DESNICU je glas Đilasa

Foto: Twitter

U opoziciji na levici i desnici više ne skrivaju da svi rade u korist lidera SSP Dragana Đilasa. Tako je predsednik Pokreta slobodnih građana (PSG) i poslanički kandidat liste "Srbija protiv nasilja" Pavle Grbović posredno priznao da je glas za desno orijentisane partije na predstojećim izborima 17. decembra zapravo glas za Đilasa, odnosno da su spremni na sve postizborne kombinacije u pokušaju da se dočepaju vlasti. 


VUČIĆ OPET U PRAVU


Time su potvrdili reči predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je upozorio građane da je glas za stranke desnice zapravo glas za Đilasa i njegovu kasu.


- Potpuno je ista stvar dati svoj glas za listu "Srbija protiv nasilja" ili za Miloša Jovanovića, ili za Boška Obradovića, Milicu Đ. Stamenkovski, ili za bilo koga od njih, sve je to glas za Dragana Đilasa, za istu kasu i istu kutiju - rekao je predsednik.


Upravo to je, hotimice ili slučajno, potvrdio i Grbović u emisiji na Nova S, koja posluje u okviru medijske grupe tajkuna Dragana Šolaka, gde je upitan da li bi se išlo ka prelaznoj vladi ako građanska i desno orijentisana opozicija budu imali većinu ili bi bili zadovoljni ako osvoje neki lokal. Grbović je praktično priznao da su spremni na postizborne saveze sa svima, bez izuzetka.

Republika

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Pavle Grbović

 

- Svaki nivo izbora, da li su lokalni ili parlamentarni, gde može da se razvlasti SNS i njegov vrednosni i politički sistem, to prosto mora da se uradi! Ja sam siguran da će koalicija "Srbija protiv nasilja" biti prvoplasirana u Beogradu i najsnažnija alternativa ovom režimu na nivou republike, i siguran sam da će politika koju mi zastupamo odrediti budući pravac Srbije i bilo koje postizborne koalicije - rekao je Grbović.


Dejan Miletić iz Centra za proučavanje globalizacije kaže za Srpski telegraf da je ovdašnja politička praksa već pokazala da se desnica i liberalno orijentisana opozicija brzo i lako udruže kada treba oponirati politici Vučića.


SRBIJA NE SME DA STANE


- Jedini njihov cilj je dolazak na vlast i za to ne biraju sredstva. Oni nemaju program, ideologiju i svaka navodna razlika među njima je lako premostiva. I zato je predsednik Vučić bio u pravu kad je rekao da je glas za tzv. stranke desnice zapravo glas za Đilasa, kao i poziv SNS da na predstojećim izborima obezbedi pobedu jer Srbija ne sme da stane - naglasio je Miletić.


 


DEJAN MILETIĆ: SVAKA NAVODNA RAZLIKA MEĐU NJIMA JE LAKO PREMOSTIVA

 

Jovanović pravda oslobađanje Kurtija 2001.


Miloš Jovanović, lider Novog DSS, koji je takođe već priznao da je spreman na saradnju s Đilasom, pravdao je potez bivšeg partijskog šefa Vojislava Koštunice, koji je, kao predsednik SRJ 2001, pomilovao Aljbina Kurtija i preko 1.800 šiptarskih terorista. On je tad Kurtiju ukinuo kaznu od 15 godina za terorizam i separatizam.


- Mislim da predsednik inače ima pravo na pomilovanje - rekao je Jovanović, posle čega su usledili komentari u javnosti da se ovim smeje Srbima u lice.

 

Majić nehotice ukanalio bivšu vlast


Predstavnik opozicionog ProGlasa Miodrag Majić, inače sudija Apelacionog suda u Beogradu, neplanirano je iskritikovao Đilasa dok je bio na vlasti.


- Ljudima je teško da shvate zašto je korupcija direktno vezana s visinom njihovih plata ili s tim što decu lečimo SMS porukama i nemamo lekove - kazao je Majić.


Činjenice govore više od reči. Prosečna plata 2010, kad je Đilas bio na vlasti, bila je 331 evro, a do kraja ove godine 820 evra. A za retke bolesti od 2008. do 2012. uloženo je 130 miliona dinara, a od 2013. do 2023. - 12,3 milijarde. Sto puta više! Oni su za osam godina uveli 21 inovativni lek, a ova vlast za šest godina 80.

 

VLADIMIR ĐUKANOVIĆ: MOŽE LI NIŽE, SRAM VAS BILO


U medijima tajkuna Dragana Šolaka nastavlja se prljava kampanja, pa je na portalu i naslovnoj strani Danas objavio tekst s naslovom "Novinar Fahri Musliju o zloupotrebama njegove ličnosti: Moje ime i novinarski ugled koristi srbijanski režim".


- Može li ovo smeće od Đilasovog tabloida niže? Sram vas bilo! - napisao je na mreži X poslanik i član Predsedništva SNS Vladimir Đukanović.


Naime, reč je samo o još jednom napadu na porodicu predsednika Vučića, koji je ranije o tome govorio.


- Napisali su da sam demantovao da je izvesni gospodin Fahri Musliju moj otac, želeći da kažu da on to jeste. Ponosan sam na svog oca i majku i znam koliko je časna, poštena i odana bila i njemu i porodici i državi. Moj otac je Anđelko i volim ga beskrajno. Obećavam vam da ćemo sačuvati sve porodice u Srbiji i sačuvaćemo Srbiju od neodgovornih progonitelja - rekao je Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (78)

Loading
Alen

14.11.2023 19:48

Desničari u Srbiji su spremni na sve kako bi došli na vlast, čak i na to da se udruže sa onima koje su ranije kritikovali, dno.

Zora

14.11.2023 19:48

Građani ne veruju opozicionarima!

Alex23

14.11.2023 19:48

Dragan Đilas je oportunista koji se ne bavi interesima građana, već samo svojim ličnim interesima.

Aki

14.11.2023 19:49

Lista "Srbija protiv nasilja" je samo paravan za Đilasa i njegove planove da uvede autoritarni režim u Srbiji.