INDUSTRIJSKA PROIZVODNJA VEĆA OD OČEKIVANE! Vučić o današnjem sastanku sa MMF-om!

Autor:

Vesti

30.10.2023

21:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sad ćemo preći iz stend baj aranžmana u tzv. prekoršneri deo, što znači da su naše finansije u odličnom stanju, kaže Vučić.

INDUSTRIJSKA PROIZVODNJA VEĆA OD OČEKIVANE! Vučić o današnjem sastanku sa MMF-om!

Foto: printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je tokom gostovanja u emisiji "Ćirilica" pomenuo i današnje razgovore održane sa čelnicima MMF-a.

- Danas smo imali razgovore sa MMF-om. Ljudi uglavnom kažu da ih nije briga za MMF i da su te neki svetski moćnici. Mi smo izbacili MMF pred izbore 2012. jer su (tadašnja vlast) hteli da isplaćuju šta im je padalo na pamet i to nas je još skuplje koštalo, pa smo 2014. morali da uđemo u fiskalnu konsolidaciju. Mi od 2014. uvek imamo MMF. 

- Sad ćemo preći iz stend baj aranžmana u tzv. prekoršneri deo, što znači da su naše finansije u odličnom stanju. Industrijska proizvodnja napreduje bolje nego što smo očekivali i ona vuče naš napredak - kazao je Vučić.

Ističe da držimo nisku stopu javnog duga u odnosu na BDP.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (31)

Loading
Ana

30.10.2023 21:58

Kroz Vučićeve reči, naglašava se važnost strateškog planiranja i upravljanja ekonomijom, što je ključno za održavanje finansijske stabilnosti i rasta zemlje.

Marko

30.10.2023 21:59

Zato što smo vodili odgovornu politiku poslednjih 11 godina, zato i imamo odlične rezultate.

Ana

30.10.2023 22:00

Ova izjava ukazuje na to da su napori srpske vlade u oblasti ekonomije rezultirali pozitivnim trendovima i snažnim napretkom, što je od vitalnog značaja za dalji ekonomski razvoj zemlje.

Ana

30.10.2023 22:01

Njegova optimistična izjava o industrijskoj proizvodnji kao pokretaču napretka odražava stabilnost i perspektivu ekonomskog razvoja Srbije, što daje osnovu za dalje investicije i rast.