ŽITELJI ZUBINOG POTOKA U PANICI: Kurtijeva policija gradi stanicu blizu srpske škole!

Autor:

Vesti

28.10.2023

13:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Zubinom Potoku, neposredno pored OŠ "Jovan Cvijić", u petak su počeli radovi na izgradnji policijske stanice, što je izazvalo veliku uznemirenost među stanovnicima ove opštine.

ŽITELJI ZUBINOG POTOKA U PANICI: Kurtijeva policija gradi stanicu blizu srpske škole!

Foto: printscreen

Predsednik Privremenog organa opštine Zubin Potok, Srđan Vulović, izjavio je da će škola podneti prijavu Tužilaštvu i zatražiti obustavu radova.

Ono što posebno zabrinjava žitelje jeste činjenica da su radovi otpočeli upravo na dan Svetog Petra, koji je slava koju obeležava čak 70% ljudi u Zubinom Potoku. Vulović ističe da će angažovati advokata Nebojšu Vlajića kako bi se ova nepravda ispravila.

Parcela na kojoj se gradi policijska stanica navodno je oduzeta školi još 2018. godine, ali niko iz opštine nije dobio zvaničnu odluku o tome, niti je ikada zatražena građevinska dozvola. Sada se postavlja pitanje zašto su baš sada krenuli sa radovima, a odgovor na to možete samo pretpostaviti.

Foto: Republika.rs

 

 


Iz tzv. kosovske policije su saopštili da će na pomenutoj parceli biti postavljeni policijski kontejneri. Međutim, nije poznato da li će u tim kontejnerima biti stacionirani redovni pripadnici policije ili specijalci tzv. kosovske policije.

Ova situacija dodatno uznemirava stanovnike Zubinog Potoka, koji su već godinama suočeni sa neizvesnom političkom situacijom na Kosovu i Metohiji. Sve oči su sada uprte ka vlastima u Prištini i nadaju se da će njihov glas biti čut i da će se radovi na policijskoj stanici obustaviti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading